Helen Alfredsson med pokalen efter triumfen i Evian 2008. Nu blir hon anläggningens ambassadör. Foto: Getty Images

Leva

Blir ambassadör för majorbanan

Förra året spelade Helen Alfredsson karriärens sista tävling på platsen. Nu har hotellet vid banan gjort svenskan till ambassadör.

Text: CM Hellsten • 2014-05-02 Uppdaterad 2014-05-02

I september 2013 återvände Ladies European Tour till svensk mark efter fyra års frånvaro. Helen Alfredsson spelade urpremiären av Helsingborg Open och efter att ha sänkt den sista putten på Vasatorp Tournament Course sista hål på söndagen hyllades hon stort av publiken.
Det var hennes sista tävling på hemmaplan.
Veckan efter avslutades den fantastiska karriären i Evian Championship, som ifjol debuterade som major.
1994 spelade hon tävlingen i Evian för allra första gången.
Hur det gick?
Seger.
Scenariot upprepades fyra år senare samt 2008.

Helen Alfredsson är ett aktat namn i trakten och nu har franska Evian Resort som driver golfbanan säkrat upp ett samarbete med svenskan.
Hon blir ambassadör för anläggningen som ligger förföriskt vackert och bjuder på storslagna vyer över Genevesjön och alperna.
– Det här är den turnering som har betytt mest för mig och efter Evian Championship ifjol så kände jag mig riktigt ledsen när jag insåg att jag kanske inte skulle återvände hit något mer. När Evian Resort frågade mig om jag ville bli ambassadör för att promota denna fantastiska plats världen över så blev jag oerhört hedrad. Jag ser fram emot att introducera folk till en plats som har betytt så mycket i mitt liv, säger Helen Alfredsson.

Bild 1131110
Foto: Getty Images
Golfbanan i franska Evian bjuder på vyer över Genevesjön och alperna.  


Text: CM Hellsten • 2014-05-02
LevaNyheter
Scroll to Top