Från och med 1 maj är det möjligt att ta med golfbagen gratis på Scandinavian Airlines. Foto: SAS

Leva

Golfbagen kan bli gratis

Scandinavian Airlines slopar sina avgifter för specialbagage. Det innebär att du kan checka in golfbagen helt gratis.

Text: CM Hellsten • 2014-05-02 Uppdaterad 2014-05-02

SAS har länge haft fasta avgifter för resenärer som vill ta med specialbagage som skidor, cyklar och golfutrustning. Inom Sverige och Norden har det kostat 360 kronor enkel resa, i övriga Europa har prislappen varit 575 kronor och 900 kronor för resten av världen.

Torsdagen 1 maj introducerade flygbolaget sina nya regler. Det innebär att avgifterna för specialbagage slopas, förutsatt att du betalar på internet eller vid en automat i avgångshallen.
SAS policy är att minst ett kolli alltid ingår i priset och den som rymmer golfkläderna i handbagaget (som inte får väga mer än 8 kilo) kan checka in bagen (max 23 kilo) helt gratis.

Kommer du till flygplatsen med en golfbag och en resväska så betalar du bara för ett extra kolli:
219 kronor inrikes.
399 kronor inom Europa
649 kronor till Asien och USA.
– Det spelar ingen roll om det extra bagaget är en vanlig resväska, gitarrfodral, ett par skidor eller en golfbag. Det är en väldigt klar förenkling och lättare att förstå för de resande, säger Knut Morten Johansen på SAS pressavdelning till Svensk Golf.

Vad har ni fått för respons?
– Det är redan många golfare som har kontaktat oss och sagt att de tycker att det är fantastiskt. Det här gör att SAS blir konkurrenskraftigare när det gäller totalpriset för en golfare. 

Ta med golfbagen eller hyra klubbor?

Text: CM Hellsten • 2014-05-02
LevaNyheter
Scroll to Top