Annika bjuder på buffé
I dag finns mer tid för privatliv hemma och att själv laga maten. Foto: Getty Images

Annika bjuder på buffé

Annika Sörenstam har sedan länge ett stort intresse för mat och står gärna i köket. Nu delar hon med sig av några favoritrecept till den svenska publiken.

När Annika Sörenstam tränade som mest för fystränaren Kai Fusser ville han inte att hon skulle ha grädde i pastasåsen. Annika hade lite svårt att ta till sig rådet. "För mig är det ett litet dilemma men om det kan spara slag så är det värt att avstå", kommenterade hon då. Hon hoppade även in och lagade mat i restaurangen på hemmabanan Lake Nona G&CC bara för att det var roligt och för att lära sig mer.

I dag har Annika både tid att laga mat och göra recepten precis som hon vill. I senaste numret av Icas tidning Buffé delar hon med sig av några rätter som hon serverar hemma i trädgården till huset i Florida. På bordet har hon dukat upp bland annat gorgonzolafyllda miniburgare, melon- och fetaostspett, spenatsallad med ädelost och aprikoser, chokladjordgubbar plus en bål som fått namn efter dottern, Avas punsch.
- Jag gillar lätt och fräsch mat. Hellre fisk, frukt och grönsaker än kött, säger Annika till tidningen.

Hon har ofta pratat om sitt matintresse i intervjuer, "jag älskar att laga mat och äta gott", och under senare år har hon kompletterat kokkonsten med ett eget vin som tillverkas hos en odlare i Kalifornien. Förra veckan besökte hon en vinauktion i Napa Valley där vintunnor gick under klubban. Hennes etikett "Annika Syrah" säljs dock än så länge inte i Sverige men i USA kostar en flaska 75 dollar, över 600 kronor.