Pernilla Lindberg har kört hårt med närspelsträning inför veckans major. Foto: Getty Images

Följa

”Snart ska jag visa att jag kan hela vägen”

Hon kan vara med i toppen några ronder – men har inte lyckats få till det i fyra. Pernilla Lindberg vet att det bara är en tidsfråga innan alla bitar faller på plats. Den här veckan finns chansen att visa det – i årets andra major.

Text: Karin Klarström • 2015-06-10 Uppdaterad 2015-06-10

KMPG Women's PGA Championship

Bild 1115435

Speldatum: 11-14 juni
Spelplats: Westchester Country Club, Harrison, New York 
Prispengar: 3 500 000 us dollar

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

Viasat Golf sänder damernas andra major med följande tider:
Torsdag-fredag: 19:00—22:00
Lördag-söndag: 21:00—00:00

Det är dags för årets andra major, KPMG Women’s PGA Championship på Westchester Country Club utanför New York.  Pernilla Lindberg är på plats med en stor dos självförtroende i ryggen. Hon har två bra tävlingsveckor bakom sig och känner att formen är fin.

– Under en majorvecka prövas ju alla delar i spelet lite mer än under en vanlig vecka och det är en riktigt tuff utmaning att komma till en major, men jag ser fram emot det, säger hon till Svensk Golf.

Du har varit med i hetluften senaste veckorna. Vad betyder det för självförtroendet?
– Självklart har det gett bra självförtroende att jag kan visa för mig själv att jag kan vara med i toppen både efter ett, två och tre varv. Snart ska jag visa att jag kan hela vägen också.

Vad är det som saknas?
– Det har varit små marginaler på söndagen de senaste två veckorna, jag har inte haft något riktigt flyt. Men jag blir mer och mer bekväm med situationen och samlar på mig erfarenheter. Jag vet att alla delar av mitt spel har blivit bättre och mentalt har jag också blivit bättre.

Inför sin nuvarande tävlingsperiod – där veckans major blir tredje raka tävlingen – var hon hemma i Orlando och slipade på tekniken tillsammans med tränaren Patrik Jonsson. Fokus den här gången var närspelet, eftersom det alltid sätts på hårda prov under en majorvecka. Banan är längre, greenområdena tuffa och greenerna snabba.

– Jag spelade nio hål på måndagen, nio hål på tisdagen och ska spela ytterligare nio idag, säger Lindberg inför onsdagens inspel.

– Banan spelas lång för oss, det är tjock ruff och det är en klassisk, riktigt tuff bana. Men det är ingenting konstigt eller trixigt med den, man ser vad man får, fortsätter hon.

Den kuperade banan har många mindre platåer som sätter spelarnas längdkontroll på svåra prov, men annars tycker Lindberg att den är ganska generös från tee. Det passar henne bra.

– Det känns som att jag kan vara aggressiv med drivern och det tycker jag om. Men i slutändan kommer allt ändå att handla om puttningen och jag känner att min puttning har varit bra de senaste veckorna.

– Jag ska bara fortsätta göra det jag har gjort och så hoppas jag att det går bra.

Pernilla Lindberg inleder sin majorvecka klockan 19:35 svensk tid, från tee 1.

Övriga svenskor spelar så här (svensk tid):

13:55 (tee 10) Karin Sjödin, Jacqui Concolino, Thidapa Suwannapura
14:25 (tee 10) Maria McBride, Ha Na Jang, Kelly Tan
18:10 (tee 10) Charlotta Sörenstam, Kirsty McPherson, Candie Kung
19:00 (tee 10) Anna Nordqvist, Paula Creamer, Karrie Webb
19:30 (tee 10) Caroline Hedwall, Mi Hyang Lee, Stacy Lewis

Så sänds majorn i TV
Nordqvist trygg med spelet inför majorn

Text: Karin Klarström • 2015-06-10
FöljaNyheter
Rulla till toppen