Stensons utmärkta bunkerslag på det nionde hålet gav världsfyran en start han var nöjd med. Foto: Getty Images

Följa

Läckert bunkerslag gav mersmak för Stenson

Henrik Stenson avslutade torsdagen i stil med ett högklassigt bunkerslag som bäddade för en parräddning och 70 slag, två under par, första ronden. En score och en start världsfyran var tillfreds med.

Text: Oskar Åsgård • 2015-06-04 Uppdaterad 2015-06-04

Följ med i Tävlingsbloggen

Häng med i det senaste från Nordea Masters

Nordea Masters

Bild 1115207

Datum: 4-7 juni.

Bana: PGA Sweden National, Lakes Course.

Titelhållare: Thongchai Jaidee.

Prissumma: € 1 500 000.

Startfält

Starttider

Race to Dubai-ranking

Aktuell ställning

Den första bollen gick visserligen ut halv åtta men årets Nordea Masters sparkade igång på allvar först en halvtimme senare – då Sören Kjeldsen, Thongchai Jaidee och framför allt Henrik Stenson klev upp på tionde tee.

Även om det pulldrawade utslaget från tian säkert fick vissa i publiken att oroa sig lite över det långa spel som världsfyran själv lyfte fram som en osäkerhetsfaktor inför veckan så var Stensons start bra.

Två raka birdies på elvan och tolvan förde snabbt upp Stensons namn på såväl digitala som analoga ledartavlor. Sen följde en serie hål i motvinden som kostade svensken två bogeys.

– Det är inte helt lätt där ute idag heller. Det blåser fantastiskt mycket. Det kändes ju nästan vindstilla när vi gick ut imorse jämfört med igår men blåser fortfarande två klubbor, säger Stenson på presskonferensen efter ronden.

Till såväl Stensons som publikens glädje var svenskens spel på greenerna genomgående bra under torsdagen. Han sänkte för par från sju meter på tvåan för att stanna kvar på röda siffror efter en birdie på ettan och tvåputtade från långt håll på trean och femman.

– Det var bra puttning överlag idag. Puttningen har egentligen varit bra hela våren förutom några ronder. Det långsiktiga arbete jag har gjort med puttningen har absolut gett resultat. De tre veckor jag spelade riktigt bra i USA (i mars) var jag etta på puttstatistiken så det går åt rätt håll.

Torsdagens utropstecken för Stensons del var dock ett utomordentligt skickligt bunkerslag på det nionde hålet, hans sista.

– Det var ett tufft bunkerslag, 25-30 meter och så behövde det stanna hyfsat snabbt och med en bunker i vägen, vatten bakom och lite nerförsläge… Som Gareth sa “det var fyra eller tio i därifrån”, säger Stenson.

Utförandet var perfekt, världsfyran plockade bollen rent med en offensiv sving, flög den två meter förbi hålet och lät sen spinnen göra sitt för att lämna en knappt två meter lång parputt som rullades mitt i hål.

– Mentalt blir det ibland ganska tydligt när du har ett så svårt slag. Du vet precis vad du behöver göra, var du ska landa bollen. Både fokus och utförande var bra. Det var skönt att avsluta med den, säger Stenson som därmed gick i mål på två under par första varvet.

Hur nöjd är du med 70 slag idag?
– Jag tycker att det är en ganska bra score. Givetvis kommer det att vara ett antal scorer som är bättre och vinden kan ju lägga sig på eftermiddagen, då lär det vara fler som går bättre än två under. Det är en okej början och med tanke på hur jag spelade så känner jag inte att jag lämnade speciellt mycket slag där ute, säger han och utvecklar känslan kring torsdagens spelmässiga insats.

– När det blåser så här är det lite svårt att säga. Även om du slår ett fantastiskt slag så kan du vara tio meter ifrån. Det är rätt svårt att komma nära med mellanjärnen som är min styrka när jag spelar riktigt bra. “B minus” kanske vi kan ge spelet idag. Det är väl inte omöjligt att man syns till nån halvtimme på rangen sen.

Medan Stenson begav sig till rangen för att slipa svingen signerade Jens Dantorp ett scorekort med 67 på sista raden och leder därmed Nordea Masters tillsammans med Marcus Kinhult och Chris Paisley, tre slag före världsfyran.


Text: Oskar Åsgård • 2015-06-04
FöljaNyheter
Scroll to Top