Stenson skänker scootrar
Golfscootern Eloped. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.)

Stenson skänker scootrar

Henrik Stensons stiftelse har skänkt två scootrar till två svenska golfklubbar. De går till främst ungdomar i Handigolfverksamheten.

Den svenske världsstjärnan fortsätter att ge tillbaka till svensk golf. Han har tidigare gett funktionsnedsatta golfare större möjlighet att ta sig ut på banan genom olika projekt och genom att skänka pengar. Den här gången får två klubbar varsin batteridriven golfscooter genom stiftelsen Henrik Stenson Foundation. Växjö GK i Småland och Sala-Heby GK i Västmanland kommer att kunna erbjuda cyklarna till årets säsong.

Det var en av medlemmarna i Smålandsklubben som sökte hjälp ur fonden men det är klubben som blir mottagare av gåvan.

- Den kommer att användas i vår Handigolfverksamhet och den möjliggör att vi förhoppningsvis kan nå ut till och underlätta för fler personer med funktionsnedsättning. Den kommer användas på vår träning, våra prova på-dagar samt för våra Handigolfare då de är ute och tränar och spelar på egen hand, säger Lars Edvinson, idrottsansvarig/pro i Växjö.

I stiftelsens motivering står:
"Henrik Stenson Foundation är inriktad på att stärka barn och ungdomar i deras utveckling och hjälpa dem att uppfylla sina drömmar, ambitioner och därmed deras potential i livet. Vi hoppas att den här gåvan ska inspirera till just detta i er klubb. Syftet är att Växjö GK ska driva och utveckla Handigolfen i klubben och framför allt försöka få fler barn och ungdomar till verksamheten."

Golfscootern heter Eloped och är 1,45 m lång, 1,2 meter hög, 66 cm bred och har en svängbar sits. Modellen kräver inte körkort utan räknas som en cykel.