5de48ccf6ae72

Följa

Williams tänjer på gränserna

Text: Svensk Golf • 2014-10-01 Uppdaterad 2014-10-01

Bild 1132441

Williams tänjer på gränserna

Formel 1-stallet Williams lanserade sin golflinje i Sverige i fjol i försiktig utsträckning.

Men inför 2015 är förväntningarna högre ställda, eftersom företaget visar upp en helt ny produktlinje på mässan i Malmö.

De största förhoppningarna ställs på drivern Williams MR, som kommer i två olika utföranden. Williams hävdar att man har plockat fram en helt ny teknologi där varje loft har försetts med en slagyta, som är anpassad för den golfare som tenderar att välja just det loftet.

– På så sätt kan vi gå runt regelverket kring trampolineffekt. Eftersom alla tester av trampolineffekt sker vid 112 mph så matchar den driver som är tänkt för den svinghastigheten det tillåtna värdet. Men med andra loftalternativ tänjer vi på gränserna, säger Ricardo Gali, vd på Williams.

Men eftersom ni är öppna med detta kan man väl tänka sig att det börjar testas vid andra hastigheter. Hur ser ni på det?

– Vi välkomnar dem att göra det. Men jag är inte säker på att det kommer att hända, säger Gali.

Utöver detta har Williams också arbetat med den aerodynamiska utformningen av klubbhuvudet och har lagt mycket energi på undersidan av klubbhuvudet, där en kanal har försetts med en yta som påminner om ett hajskinn för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för luften att passera.

Med tanke på att vi har rötterna i Formel 1 så har det lagts massor med timmar på att forska i aerodynamik, så det här är ett område vi kan, säger Ricardo Gali.


Text: Svensk Golf • 2014-10-01
FöljaDriversUtrustning
Scroll to Top