Sophie Gustafson är en av våra mest framgångsrika tjejer, men den här veckan väntar skrivbordsjobb istället. Foto: Tobias Bergman

Följa

Sophie skriver exklusivt från Solheim Cup

Sophie Gustafson har spelat åtta raka Solheim Cup, men är inte med i Denver. Istället debuterar hon som bloggare för Svensk Golf. – Jag kommer förhoppningsvis att kunna ge lite inside och förklara saker som läsarna kanske inte alltid tänker på, säger hon.

Text: Tobias Bergman • 2013-08-14 Uppdaterad 2013-08-14

Sophies blogg

Läs Sophie Gustafsons blogg på http://www.golf.se/Folja/Bloggar/Sophie-Gustafson

Sophie Gustafson har länge varit en av de största profilerna inom europeisk damgolf. Hon har spelat åtta raka Solheim Cup och varit ett av lagets ankare sedan debuten 1998.

Men en formsvacka gjorde att hon inte lyckades kvalificera sig till årets match på Colorado Golf Club. Istället finns hon på plats som ”hjälpare” till lagledningen.

– Jag har alltid sagt att jag vill vara med och hjälpa till om jag inte kvalar in till laget och nu blev det så. För trots att man inte spelar är det här en vecka som man gärna vill vara en del av, säger hon.

 

Dessutom kommer hon att debutera som bloggare för Svensk Golf.

Från sin position vid sidan av det europeiska laget kommer hon att dela med sig om stort som smått som händer på och runt tävlingsbanan.

– Det känns kul att kunna ge läsarna lite extra inblick i allt som sker runt ett Solheim Cup. Eftersom jag har varit med så många gånger så har jag möjlighet att förklara hur man tänker som spelare i olika situationer och kanske resonera lite kring olika laguttagningar och sådär.

Den som följer Sophie på Twitter vet också att hon behärskar skrivandets konst och ofta använder sig av humor.

– Trots att det är mycket allvar den här veckan så tror jag fortfarande att man måste ha glimten i ögat, så jag hoppas kunna bjuda på ett och annat skratt i texterna också, säger Gustafson.

Här är ett urdrag ur hennes första inlägg (som ni kan läsa i sin helhet på denna länk):
”Jag måste säga att det är ganska kul att få se det från andra sidan. Det är fantastiskt mycket lugnare. Normalt har man knappt tid att fisa under veckan. Om det inte är inspel så är det media, regelmöte, fotografering, galamiddag, invigningsceremoni och annat. Nu kan jag i stort sett göra vad jag vill efter spelarna har spelat klart sina inspel. Rätt skönt måste jag erkänna. Att jag inte behöver gå på galamiddagen i kväll gråter jag inte heller över. Pizza med alla caddies och helpers låter mycket roligare.”


Text: Tobias Bergman • 2013-08-14
FöljaNyheter
Rulla till toppen