Skidsemestern slutade med brutet ben och avbrott från golfen i upp till fem månader för Jiménez. Foto: Getty Images

Följa

Jiménez borta i månader

Publikfavoriten Miguel Ángel Jiménez får långt ifrån någon smakstart på det nya året. Under söndagen föll spanjoren så illa i en skidbacke att han bröt ena benet. Jiménez kan nu bli borta från spel i upp till 5 månader.

Text: Marcus Lindgren • 2012-12-30 Uppdaterad 2012-12-30

Det skulle bli ett avkopplande slut på året med skidåkning i spanska Sierra Nevada. Men istället gjorde ett olyckligt fall att Miguel Àngel Jiménez bröt sitt ena skenben, Spanjoren fördes efter fallet i ilfart till ett närbeläget sjukhus där man genomförde en lyckad operation. Den formstarke Jiménez förväntas nu bli borta från golfen i 3-5 månader.

– Jag åkte ned för en backe när jag plötsligt tappade kontrollen, berättade han för Europatourens hemsida. Efter fallet var benet väldigt ömt och jag visste att något var brutet.

Skadan kommer olägligt för Jiménez; 49-åringen avslutade säsongen i en formtopp då han bland annat blev den äldsta segraren i Europatourens historia i och med vinsten i Hong Kong i november. Men den alltid lika positiva spanjoren ser inte allt för dystert på skadan.

– Jag har spelat bra den senaste tiden så det är givetvis inte så lägligt att jag skadas nu, säger han. När jag började med skidåkning visste jag om riskerna, men jag tycker om det för mycket om det för att sluta. Det här är sådant som händer i livet.


Text: Marcus Lindgren • 2012-12-30
FöljaNyheter
Rulla till toppen