Så gick det till när Tiger Woods knep sin första PGA-tourseger sedan 2009. Foto: Golfing World

Följa

Tigers sköna rentré

2009: ohotad världsetta. 2010: känd för spelet utanför äktenskapet. 2011: Skadedrabbad och fritt fall på världsrankingen. 25 mars 2012: tillbaka i vinnarcirkeln. Tiger Woods höll undan – och vann Arnold Palmer Invitational.

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-25 Uppdaterad 2012-03-25

Arnold Palmer Invitational

Datum: 22-25 mars

Spelplats: Bay Hill Club & Lodge, Orlando, Florida

Prissumma: 6 000 000 dollar

Vinnare: Tiger Woods

Slutställning

Världsranking

FedExCup

LÄS OCKSÅ

Segerlös duo toppar i Florida (Artikel från torsdagens rond)

Tiger tog kommandot (Artikel från fredagens rond)

Tiger jagar sjunde inteckningen (Artikel från lördagens rond)

Svenska resultat

15) Henrik Stenson, -3

53) Fredrik Jacobson, +5

Vinden växlade till nordvästlig riktning, luftfuktigheten blev procentuellt mindre och dramatiken mellan flera aktörer i Arnold Palmer Invitational förbyttes till en enskild uppgörelse mellan två spelare.

Slutronden på Bay Hill Club & Lodge, sydväst om Orlando, gick precis i linje med Tiger Woods förhoppningar.

Traditionsenligt klädd i svart och rött peggade han upp i ledningen en söndag för 53:e gången i sin karriär. Frågan var om han skulle lyckas försvara ledningen för 49:e gången.

Publiken vällde in från alla håll för att få en glimt av ledarbollen, innehållandes världsrankingens 17:e respektive 18:e bästa golfspelare.

Tigers främste utmanare, Graeme McDowell, fick en mardrömsstart redan på ettan när bollen hittades pluggad i bunkern – med dubbelbogey som följd.

Tiger själv agerade pålitligt och med till synes stort självförtroende gick han de första nio hålen på tre under par.

Samtidigt drabbades många av konkurrenterna av ett bogeyvirus, vilket bidrog till att uppgörelsen utvecklades till att bli en privat duell mellan Tiger och G-Mac.

Halvvägs in på ronden hade Tiger skaffat sig ett fyra slag stort försprång, och han såg stensäker ut i den allvarsamma stunden.

Behärskat och utan större känsloutsvävningar – frånsett en knuten näve efter ett räddat par på hål 15 – höll Woods sedan undan.

Med 70 slag för dagen och -13 totalt var han fem slag före McDowell, vilket dessutom innebar Tigers sjunde vinst i tävlingens historia.

Men den stora snackisen var givetvis att Tiger knep sin första officiella PGA-titel (sin egen inbjudningstävling borträknad) sedan den 13 september 2009.

“Just nu är det ren och skär lycka”, sa Woods med glittrande ögon direkt efteråt.

You know, det var tuffa förhållanden idag. Vinden piskade på och Arnold (Palmer) gjorde ett jäkla jobb med att få greenerna så snabba. Dessutom var flaggplaceringarna bland de svåraste jag upplevt på den här banan.”

“Jag tillät honom gå ifrån tidigt, och efter det var det svårt att närma sig honom”, konstaterade McDowell, som repriserade sin andraplats på Bay Hill från 2005.

Han var besviken men inte allt för nedslagen.

“Det känns ändå fantastiskt att från framsätet ha fått bevittna vad världens kanske bästa genom tiderna kan åstadkomma när han är som bäst”, fortsatte nordirländaren.

Els bommade US Masters

Flera formsökare med siktet på US Masters fanns på plats, däribland Ernie Els. Sydafrikanen var i behov av en tredjeplacering för att säkra biljetten till Augusta, men en neslig bogey på det 17:e hålet spolierade möjligheten. “Big Easy” blev delad fyra och får följa US Masters via tv-soffan i april.

Istället lade Ian Poulter beslag på “bronsplatsen”.

Lite i skymundan av Tiger Woods comeback stod Henrik Stenson för en stilig uppryckning över helgen. I början av mars blev han trea i Puerto Rico och därmed 203 000 dollar rikare. Under söndagen noterade han en 70-rond och avancerade till en slutlig 15:e plats på Bay Hill. I scorekortet gömde sig bland annat ett sänkt inspel för eagle på hål fem.

ET: Hoey snodde trofén
LET: Lunn vann i Marocko
LPGA: "Carro" femma i genrepet
UTRUSTNINGSBLOGGEN: Det hade Tiger i bagen

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-25
FöljaNyheter
Scroll to Top