Karriärregistret innehåller tre andraplatser på Challenge Tour. Nu går Joel Sjöholm för en ny topplacering – på Europatouren. Foto: Getty Images

Följa

Joel fajtas om trofén

En irländsk doldis toppar, ett italienskt underbarn skuggar och en svensk tjur från Skaftö jagar. Där har ni förutsättningarna inför söndagens avslutning i Trophée Hassan II.

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-24 Uppdaterad 2012-03-24

Trophée Hassan II

Datum: 22-25 mars

Spelplats: Golf du Palais Royal, Agadir, Marocko

Prissumma: 1 500 000 euro

Titelförsvarare: David Horsey (-14)

Aktuell ställning

Startlista

Race to Dubai

LÄS OCKSÅ

McGrane öppnade bäst (Artikel från torsdagens rond)

Joel impade i blåsten (Artikel från fredagens rond)

Återstående tv-tider

Söndag: 15.00-19.00 (Viasat Golf)

Bild 1115898

Det har varit två tålamodskrävande dagar på jobbet för grabbarna på European Tour. Fredagen bjöd på sandstormar och ett nästan sex timmar långt spelavbrott.

Andra ronden på kungapalatsets bana i Agadir fick avslutas först på lördagsförmiddagen. Niclas Fasth och Johan Edfors var ett slag från den cut som till slut drogs på par. Extra dystert för Edfors som gick fem över par de sista åtta hålen.

Nio svenskor ville åt bucklan i Trophée Hassan II – men bara en klarade kvalgränsen.

Å andra sidan var Joel Sjöholms individuella insats ett stort blågult glädjeämne. När 122 spelare hade bokfört sina andra ronder såg han sitt efternamn på leaderboardens fjärde plats, tre slag efter ledande Damien McGrane.

Sent på lördagseftermiddagen fick han så äntligen pegga upp på Golf du Palais Royals första tee, efter att ha blivit presenterad av den legendariska startern Ivor Robson.

”El Toro” började lite skakigt, men neutraliserade en bogeyfadäs på den vindutsatta andra greenen med viktiga birdies på femman och sexan.

Knickersbeklädde Sjöholm, som i karriären radat upp tre andraplatser på Challenge Tour, hann lira elva hål innan spelets avbröts på grund av mörker. Då var han -1 för dagen, -9 totalt och tre slag efter ledande McGrane.

– Spelet är okej, men det är för mycket upp och ner, kommenterar Joel till Svensk Golf.

Precis som många av sina kollegor har han blivit förtjust av den marockanska banjuvelen.

– Att få chansen att lira en sådan golfbana, som är på kungens bakgård, är helt otroligt. Man känner sig hedrad.

Vad talar för att du håller tacktal på ”bakgården” i morgon?

– Chanserna att jag får hålla tacktal är relativt liten – men man ska inte räkna bort min puttning…

I stundtals nyckfulla atlantvindar har Damien McGrane kopplat ett tidigt – och löst – grepp om segern. Irländaren har ett slag tillgodo på José Manuel Lara och Matteo Manassero.

För Manassero lever fortfarande hoppet om US Masters. Han är i behov av en seger för att avancera till topp 50 på rankingen och därmed få en inträdesbiljett till Augusta.

Den tredje ronden avslutas på söndagsförmiddagen. Sedan ska tävlingen avgöras med ett fjärde varv – och trofén delas ut.

Måhända till en svensk tjur från Skaftö.

LET: Lunn vann i Marocko
PGA: Tiger jagar sjunde inteckningen
LPGA: "Har en låg score i kroppen"

Text: Henrik Lenngren • 2012-03-24
FöljaNyheter
Rulla till toppen