Dags för Tiger?
Tiger Woods hamnade i lördagstrubbel, men är ändå tvåa inför avslutningen i Kalifornien. Foto: Getty Images

Dags för Tiger?

Frågorna är många: kan han rå på Zach Johnson, pallar han pressen och vad säger han i sådana fall i tacktalet? Tiger Woods leder i Kalifornien – och jagar sin första tävlingsseger på 25 månader.

I november vann Tiger Woods Australian Open. Sedan dess har han befunnit sig i den tacktalslösa sfären, och halkat ner till 52:e plats på världsrankingen.

Är det möjligtvis dags för ett trendbrott nu, 25 månader senare?

Tja, efter tre ronders spel av Chevron World Challenge är det åtminstone Tigers namn som flankerar toppen av leaderboarden. Men han är inte etta utan tvåa efter att ha noterat en 73:a på Sherwood Country Club.

– Idag slog jag många bra slag som resulterade i taskiga lägen. Så är det ibland. Men jag finns med där uppe med en chans inför morgondagen, sa Tiger efteråt.

Överraskande nog gjorde han tre bogeys på par 5-hålen, två av dem tillkom efter treputtar.

När Woods tappade slag gentemot banan stack Zach Johnson upp i en motattack. Tack vare en strålande avslutning, med eagles på elvan och det 18:e, skjutsade Johnson upp sig själv i topp – ett slag före Tiger.

Jublet som hördes efter det sänkta inspelet på det svåra avslutningshålet sprängde en och annan ljudgräns.

– Jag hade varit glad med en fyra, ännu mer belåten med en trea. En tvåa var en stöld, flinade Johnson.

Nu har han fått upp ångan och ställer in siktet på sin första tävlingsseger sedan Colonial i maj 2010. Han skuggas av Tiger Woods och K. J. Choi.

Den kaliforniska välgörenhetstävlingen har attraherat 18 spelare. Av dem lyckades skotten Martin Laird bäst på lördagens birdieturné; hans 66:a var behållningen för dagen. Med ett över par i totalen är han dock distanserad med nio slag.