Tiger visade klass
På väg åt rätt håll. Tiger Woods verkar ha hittat formen - leder i Kalifornien. Foto: Getty Images

Tiger visade klass

Back in business. Tiger Woods lade i fjärde växeln och passerade K. J. Choi under andra dagens spel i välgörenhetstävlingen Chevron World Challenge.

Tiger Woods verkar ha påbörjat den långsamma klättringen tillbaka mot toppen. Ni minns säkert att 52:an på världsrankingen satte punkt för Presidents Cup genom att dräpa den avgörande segerputten.

Nu bevisar Tiger att spelet stämmer även denna vecka.

Efter två dagars spel i välgörenhetstävlingen Chevron World Challenge har han seglat upp i ensam ledning. Resultatet i sig är inte särskilt förvånande ur ett historiskt perspektiv, med tanke på att Woods har fyra segrar och lika många andraplatser i tävlingens elvaåriga historia.

På ett soligt Sherwood Country Club blandade Tiger två eagles med en dubbelbogey och fem birdies med två bogeys. Det resulterade i en 67:a och tre slags ledning.

– Jag vill vara i topp efter fyra dagar, kommenterade Woods, som inte vunnit på någon av sina 26 senare starter.

– Att leda i två dagar är trevligt, men att göra det efter fyra dagar är desto trevligare. Jag vet att jag spelar bättre och bättre.

K. J. Choi och Matt Kuchar tar upp jakten på Tiger Woods i upplagan som har samlat 18 spelare. Zach Johnson och Hunter Mahan delar fjärdeplatsen. Duon är distanserade med fyra slag inför golfens moving day.