Tiger öppnade starkt
På det elfte hålet passade Tiger Woods på att skriva autografer till publiken som följde Australian Open. Foto: Getty Images

Tiger öppnade starkt

Tiger Woods är i Sydney och spelar Australian Open som uppladdning inför nästa veckas Presidents Cup. Han öppnade med en 68-rond.

Det har varit en hel del uppmärksamhet kring Tiger Woods deltagande i Australian Open på The Lakes GC. Framför allt var det mötet med förre caddien Steve Williams i tisdags som hamnade i fokus. Efter ett uttalande som av många uppfattades som rasistiskt träffades de två på banan och pratade ut.

När tävlingen startade på torsdagen var Woods och Williams rätt nära varandra.
Tiger gick i bollen bakom Adam Scott som numera har just Steve Williams på bagen.
På det åttonde hålet, ett par 5 på 460 meter, slog Adam Scott till med en lysande albatross. Det resulterade så småningom i 69 slag (-3) efter en svajig rond med fyra bogeys och lika många birdies.

Tiger då? Han gjorde inte ett enda misstag och mellan hål 8 och 13 noterade han fyra birdies och kom in på 68 (-4).
Inne i klubbhuset var Woods tre slag efter ensamma ettan, aussien Jarrod Lyle.
Hemmaspelaren Lyle, som har lurat döden och överlevt en cancersjukdom, avslöjade efter ronden för den samlade presskåren att han i mars blir pappa för första gången.
- Jag förlovade mig tidigare i år och min fästmö är med barn. Jag trodde inte att en graviditet var möjlig eftersom läkarna hela tiden sagt att all strålbehandling kan påverka fertiliteten. Jag känner att ingenting kan oroa mig längre.

I slutet av månaden åker Jarrod Lyle till USA för att försöka ta sig tillbaka in på PGA Tour.
Först siktar han på seger i Australian Open.
Precis som Tiger.
Senast Woods vann en tävling var down under – Australian Masters i november 2009.

Tvåfaldige majorvinnaren John Daly var också med i Australian Open men avbröt ronden och lämnade The Lakes GC i vredesmod efter att ha skickat ner sex, sju bollar i vattnet på hål 11.
Daly twittrade så här om händelsen:
"När det är slut på bollar så är det slut. Ja, jag skakade hand med mina spelkamrater och signerade scorekortet".

Tävlingens Tournament Director sa i en kommentar att John Daly agerat oprofessionell och att han inte är välkommen i fler tävlingar på kontinenten.
Det innebär att jänkaren kastas ut från Australian PGA Championship 24-27 november.