Richard Stanley Johnson kom till Bro Hof som regerande mästare men lyckades inte försvara sin titel. Foto: Christer Höglund

Följa

”16 år till med Timell”

Richard S. Johnson kom tillbaka för att försvara sin titel på Bro Hof. Uppdraget misslyckades. Caddien Anders Timell får dock fortsatt förtroende.- Han har signat mig för 16 år framåt, säger RSJ.

Text: CM Hellsten • 2011-07-24 Uppdaterad 2011-07-24

Du minns säkert scenerna på Stadium Course 18:e hål under finalvarvet i fjol. Hur Richard S. Johnson sänkte sin putt från åtta meter, vann tävlingen och blev, i ett rent glädjefnatt, påhoppad av sin caddie Anders Timell.
Det var ett oförglömligt ögonblick.

Ett år senare. Nu avslutar Richard S. Nordea Masters med en dubbelbogey på samma green och kommer in på hela 81 (+9) och en delad 48:e plats. Totalt blev det 295 (+7).
– Det var väldigt svårt med den kraftiga vinden, det blåste extremt mycket – nästan fyra klubbor och på 17:e slog jag en järnsexa. Jag slog några dåliga slag där ute i dag och med en trippel och en kvadrupel så är det svårt att få det under par. Utöver det spelade jag faktiskt helt okej, säger Richard.

Åkersbergasonen kom till start som regerande mästare och så här summerar han sin vistelse på Bro Hof:
– Det har varit en kanonvecka. Självklart önskade jag att jag hade kunde ha spelat lite bättre i dag och i lördags (74, +2) men utöver det var det faktiskt helt okej. Kroppen känns bra och skadan är läkt till hundra procent.

Sedan Masters urpremiär på Kungliga Drottningholm 1991 har ingen spelare lyckats vinna den svenska European Tour-tävlingen back-to-back.
Varför är det så svårt att försvara en titel?
– Det är mycket tillfälligheter och det gäller dessutom att pricka in formen igen och nu var inte min direkt överlägsen. Det är det som är det svåra – att man måste vara i form samtidigt varje år.

Förra sommaren debuterade Anders Timell som caddie åt RSJ under Masters. Krögaren och radioprofilen bar bagen även i år och duon kommer tillbaka till Bro Hof.
– Vi fortsätter 2012 och Anders har sagt att han redan signat mig för 16 år framåt.

Hur ser närmaste tiden ut?
– Jag flyger till USA i morgon bitti och spelar de närmaste två veckorna, sedan tar jag en vecka ledigt innan jag spelar en till tävling.

Först väntar alltså the The Greenbrier Classic i West Virginia på torsdag och sedan Reno-Tahoe Open i Nevada.


Text: CM Hellsten • 2011-07-24
FöljaNyheter
Rulla till toppen