Följa

SwGT Prestation & Test Center på the Princess

Swedish Golf Teams Prestation & Test Center var på Challenge tour tävlingen the Princess. PGA National badade i sol och erbjöd en mycket fin bana och träningsområden. Några av landslagets mål är att kunna erbjuda forskningsbaserat stöd samt samla in information för att ständigt utveckla kravprofilen för spel på olika nivåer. Landslagets Forskning & Utvecklingsavdelning

Text: Svensk Golf • 2011-07-01 Uppdaterad 2019-12-11

Swedish Golf Teams Prestation & Test Center var på Challenge tour tävlingen the Princess. PGA National badade i sol och erbjöd en mycket fin bana och träningsområden. Några av landslagets mål är att kunna erbjuda forskningsbaserat stöd samt samla in information för att ständigt utveckla kravprofilen för spel på olika nivåer.

Landslagets Forskning & Utvecklingsavdelning har idag uppmätta data på världsledande spelare som vinner majors, samt leder olika ranking listor i långa spelet, närspel och puttning. Genom att utgå från dessa fakta kan vi ha givande diskussioner med aktiva på olika nivåer i tävlingsstegen.

Spelarna och deras nätverk erbjöds denna gång stöd med fulla svingen, wedgar och puttning. Spelarnas behov stod som vanligt i centrum och ett tjugotal spelare kom under två dagar med olika önskemål. På rangen ville några spelare jämföra drivers genom att få hjälpa att mäta upp bollflykten med radar. Andra ville skaffa exakta mätdata på svingen för att rapportera och följa upp till hemmanätverken, öka kontrollen med wedgarna eller träna med direkt mätbar feedback.

På övningsgreenen rapporterade Martin Pettersson att spelare här tränade mer puttning jämfört med under Nordea tour tävlingar. SwGTs Forskning & Utvecklingsråd har nyligen utvecklat tester som bättre skiljer på bra och dåliga puttare, samt vilka råd som ger störst effekt för scoren. Dessa tester var mycket utslagsgivande, vilket gjorde att spelarna blev inspirerade att träna och slå personliga rekord.

John Hellström
SwGT Prestation & Test Center


Text: Svensk Golf • 2011-07-01
FöljaBloggar
Scroll to Top