Michael Jonzon var bogeyfri första dagen på Le Golf National. Foto: Getty Images

Följa

Jonzon tre efter täten

Michael Jonzon öppnade bäst av svenskarna i det ärorika franska mästerskapet och är delad sexa efter första ronden. Han är tre slag efter ledarduon Richard Green och Graeme Storm.

Text: Jörgen Ohlson • 2011-06-29 Uppdaterad 2011-06-29

Alstom Open de France

Datum: 30 juni-3 juli
Bana: Le Golf National, Paris
Prispott: €3 000 000
Vinnare: Miguel Angel Jiménez (2010)

Starttider
Aktuell ställning
Race to Dubai Ranking

32 spelare gick under par den första speldagen på Le Golf National. Av dessa var tre svenskar. Michael Jonzon, västgöten som tävlar för Sand GC, noterade tre birdies och 15 par under sitt dagsverke och finns med i en stor grupp spelare som gick på 68, tre under par.

Även Christian Nilsson och Peter Hanson har bra tätkontakt efter sina 70-varv, som räckte till delad 23:e plats. Hanson såg länge ut att vara bra på gång men ett par bogeys på sluthålen gjorde att han inte var helt nöjd när han lämnade banan.

Richard Green, den vänsterspelande australiensaren, har varit med länge i världstoppen men har ännu inte någon topp 10-placering i år. Nu var han överlycklig efter sin inledande 65:a, som räckte till delad ledning.

– Jag har jobbat hårt på träningen den senaste tiden, speciellt med drivern och puttern, och det gav utdelning idag, sa Green till Europatourens hemsida.

Richard Green delar ledningen med engelsmannen Graeme Storm. Bäste nordbo finns på delad tredjeplats, där dansken Thorbjörn Olesen parkerar tillsammans med George Coetzee och James Morrison. Den trion är bara ett slag bakom de två tätmännen.

Ett intressant namn i startfältet är Bubba Watson, amerikanen som även fått en inbjudan till Nordea Masters senare i sommar. Men det började inget bra för Watson. Han ligger inte bättre än delad 90:e och får vässa sitt spel under fredagen om det inte ska bli en tävlingsfri helg i Paris.

Anmärkningsvärt är att inte mindre än fyra spelare – bland dem svensken Rikard Karlberg – diskvalificerades för att ha droppat på fel plats vid samma vattenhinder på 18:e hålet.  

Williams lyfter Scott
Fyra svenskor topp 10
Italienskt i topp i The Princess

Text: Jörgen Ohlson • 2011-06-29
FöljaNyheter
Rulla till toppen