Skadorna fortsätter att sätta käppar i hjulet för Tiger. Nu kan han missa också The Open om drygt två veckor. Foto: Getty Images

Följa

Tiger kan missa The Open

Han har inte kunnat träna sedan The Players i mitten av maj och missade US Open för snart två veckor sedan.Nu är Tiger Woods tveksam också till spel i The Open om drygt två veckor.– Jag skulle inte åka dit bara för att vara med, jag vill kunna vinna tävlingen, sa Woods på en presskonferens i Philadelphia under tisdagen.

Text: Martin Strömberg • 2011-06-28 Uppdaterad 2011-06-28

Inga svenskar klarade slutkvalet

Det blev inga fler svenskar i årets upplaga av The Open Championship. När det lokala slutkvalet spelades under tisdagen blev det mycket brittiskt i toppen.Ingen av de åtta svenskarna tog sig in bland de tre spelare på varje bana som fick en plats. Närmast var Jarmo Sandelin som var två slag från ett särspel om en plats. 

The Open startar den 14 juli på Royal St Georges. Fem svenskar är klara sedan tidigare: Fredrik Andersson Hed, Peter Hanson, Henrik Stenson, Robert Karlsson och Alexander Norén.

Framtiden känns allt mer oviss för den forne världsettan. Hans skadeproblem ser nu ut att äta upp i princip hela tävlingssäsongen. Problemen med hälsenan och knät i vänsterbenet har ännu inte blivit så pass bra att han kan träna och Woods är inte känd för att åka till tävlingar oförberedd.

Han medger också att han spelade för tidigt efter skadan han ådrog sig under Masters då han ställde upp i The Players på Sawgrass i mitten av maj.

– Olyckligtvis så pressade jag mig själv för hårt och skadade mig, sa Tiger vidare.

Redan under US Open 2008, som han vann på Torrey Pines, spelade Woods med en stressfraktur i benet och han säger sig ha lärt läxan.

– Det var inte särskilt smart och jag tänker inte göra samma misstag igen.

Den här gången tänker han inte sätta upp något tidsschema för sin comeback utan istället lyssna till sin kropp och sina läkare.

Men trots sin långa skadefrånvaro tror Woods att han fortfarande har tid att nå Jack Nicklaus 18 majorsegrar. Själv har han 14.

– Han vann när han var 46, inte sant? Jag har fortfarande tid, jag är 35 år, inte 65.

Woods berättade också att det jobbigaste är ovissheten, att inte kunna planera.

– Det är frustrerande att inte veta men den här gången kommer jag inte att spela förrän jag är 100 procent.

Och det måste väl betraktas som tveksamt om han hinner bli det i tid till The Open som startar den 14:e juli på Royal St Georges.


Text: Martin Strömberg • 2011-06-28
FöljaNyheter
Scroll to Top