Förhoppnings kan lördagens tre avslutande birdies ge Henrik Stenson kraft att ladda om till finalvarvet. Foto: Getty Images

Följa

Nia sänkte Stensons moving day

Två bollar i plurret och en treputt - det gav en blytung nia i Henrik Stensons scorekort på lördagen. Tre avslutande birdies räddade upp scoren, 73 slag, men svensken har inför söndagen fem slag att hämta in på nye ledaren Mark Foster.

Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25 Uppdaterad 2011-06-25

BMW International Open

Bild 1111694
Speldatum:
23 – 26 juni
Spelplats: Golfclub München Eichenried
Prispengar: € 2,000,000
Titelförsvarare: David Horsey (2010)

Aktuell ställning

Tidigare artiklar:Stenson firar – i lederhosen och hatt
Stenson i ledning

Tyvärr blev det en move i fel riktning för Henrik Stenson på lördagen i BMW International Open.

Efter tio raka par kom en försmädlig nia på det elfte hålet, ett 508 meter långt par 5-hål.

Först sjönk Stensons andraslag till botten av det vattenhinder som vaktar elfte green och sen gick även den droppade fjärdebollen samma öde till mötes. En ny wedge och en treputt senare fick Stenson plita ned en nia i kortet.

Men avslutningen visade dock prov på stor kämpavilja och de tre raka birdies svensken rullade i på hål 16-18 såg till att utgångsläget inför söndagens finalvarv inte är hopplöst på något sätt.

Det må vara fem slag upp till ledande Mark Foster, som noterades för en utmärkt 66-rond på lördagen, men till den kvintett som delar andraplats har Stenson bara tre slag.

Och trots en, med Stensons mått mätt, misslyckad tredjerond verkade modet vara gott efteråt. Han stannade kvar och signerade tålmodigt autografer åt såväl små som stora fans – en pojke fick till och med sin banan signerad (se klippet här).

Magnus A Carlsson, som nyligen radade upp två raka topp 10-placeringar i Madeira och Wales, svarade för lördagens svenskrond. Sju birdies, varav sex de sista elva hålen, gav 68 slag och en klättring till delad 23:e plats. 

Segersugen Sergio skuggar
Trots att Mark Foster, vars enda European Tour-seger kom 2003, skaffat ett tvåslagsförsprång finns all risk att engelsmannen känner sig lite ängslig när han kastar en blick i backspegeln.

Närmast bakom finns nämligen namn som Sergio Garcia och Retief Goosen. Särskilt Garcia, som inte vunnit på European Tour (eller på någon större tour för den delen) sen december 2008, lämnade in en finfin 64-rond på lördagen och satte sig i perfekt slagläge. 

Det finns all anledning att tro att spanjoren är mer än sugen att smaka segerns sötma igen och med en sjundeplats i förra veckans US Open i ryggen är formen dokumenterad.

– Jag visste att jag av British Open-skäl (i nuläget är spanjoren utanför fältet på Royal St George’s) behövde få till något speciellt. Förra veckan var bra, det var kul att vara där uppe igen i en major, sa Garcia till pressen efter ronden och fortsatte.

– Jag hade ingen chans att vinna eftersom Rory spelade livet ur sig, men det känns som att mitt spel kommit igång fint och min puttning är definitivt under förbättring.


Text: Oskar Åsgård • 2011-06-25
FöljaNyheter
Scroll to Top