Richard S Johnson efter segern i Nordea Scandinavian Masters. I sommar byter tävlingen namn. Foto: Getty Images

Följa

Nordea förlänger med Masters

Nordea förl��nger avtalet med två år. Tävlingen byter namn från Nordea Scandinavian Masters till enbart Nordea Masters. – Det här ger en utmärkt plattform till att utveckla tävlingen, säger Masters vd Fredrik Hellkvist.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-07 Uppdaterad 2019-12-11

Många var belåtna efter första upplagan av Nordea Scandinavian Masters på Bro Hof i somras. Inte minst storsponsorn Nordea.

Nu har banken bestämt sig för att förlänga avtalet med tävlingen i ytterligare två år, vilket innebär att framtiden är säkrad ända till och med 2013.

– Vi är oerhört glada att kunna presentera det här utökade samarbetet som ger oss en utmärkt plattform att utveckla tävlingen till att bli en av Europas största, säger Masters vd Fredrik Hellkvist.

Men förhoppningen finns om att sträcka samarbetet ännu längre än så.

– Avtalet sträcker sig över 2013 i första hand men ambitionen är solklar att förädla samarbetet över betydligt längre sikt, säger Hellkvist.

En stor förändring i och med sommarens tävling är att Nordea Scandinavian Masters enbart blir Nordea Masters. Därmed går det klassiska tävlingsnamnet som har funnits ända sedan 1991, fast i olika namnkonstellationer, i graven. Förklaringen är sannolikt att Nordea hoppas på ytterligare exponering i och med detta, eftersom tävlingen både i media och i folkmun ändå har gått under namnet Scandinavian Masters.


Text: Tobias Bergman • 2011-04-07
FöljaNyheter
Rulla till toppen