Phil Mickelson förbereder sig för att ta sin fjärde Masterstitel och därmed tangera Tiger Woods. Foto: Getty Images

Följa

Phil på segerjakt – med två drivers

2006 vann Phil Mickelson Masters med två drivers i bagen. Nu satsar han på samma taktik – för att ta en fjärde titel. – Det blir varmt så jag behöver ingen järntrea eller hybrid, säger han.

Text: Tobias Bergman • 2011-04-05 Uppdaterad 2011-04-05

Masters Tournament

Speldatum: 7-10 april
Bana: Augusta National CC
Regerande mästare: Phil Mickelson

Startlista, rond 1
Aktuell världsranking

Spekulationerna är många, de tänkbara segrarna likaså, men när de flesta experter kokar ner alltihop för att plocka fram ett enda namn som given Mastersfavorit kommer de fram till – Phil Mickelsons.

Han är regerande mästare, älskar Augusta och har också dokumenterad form genom segern i Houston förra veckan.

– Att ha spelat så bra veckan innan tävlingen känns förstås väldigt bra. Jag har inte riktigt lyckats få ut några resultat av mitt spel under året, så det gjorde det extra skönt, säger Mickelson.

Men för att vässa spelet lite extra under mastersveckan återvänder han till samma framgångsrika koncept som gav honom segern 2006. Mickelson planerar nämligen att pegga upp med två olika drivers i bagen. Men det handlar inte om en som är inställd för draw och en annan för fade, utan syftet är istället att försöka hitta lite mer längd i slagen på vissa hål. Därför har den ena ett skaft som är tum längre och med ett annat loft.

Med denna hoppas Mickelson kunna flyga över bunkrarna på hål 1, 2 och 8 och på så sätt tjäna värdefulla meter i jakten på birdies och eagles på Augustas förstania.

Istället kommer han med största sannolikhet att kasta ut järntrean.

– Eftersom det kommer att bli varmt så behöver jag den inte. Jag kommer inte att slå något längre än en järnfyra in till par 5:orna och kommer inte att ha mer än järnfyra på någon av par 3:orna, säger Mickelson.

Efter segern i Houston förra veckan är nu Mickelson trea på världsrankingen och en seger på Augusta skulle innebära att han lägger beslag på förstaplatsen för första gången någonsin. Däremot har han redan nu passerat Tiger Woods för första gången sedan 1997.

– Det hade betytt mycket om jag hade gjort det när han var nummer 1. Då hade det varit coolt. Men både han och jag behöver jobba med både vårt spel och våra prestationer i de här tävlingarna för att kunna ta oss tillbaka dit, säger Mickelson.

Mycket talar för att klättringen fortsätter den här veckan, men amerikanen varnar för den tuffa konkurrensen.

– Jag har alltid känt att det här kan vara en av de tuffaste tävlingarna att vinna, eftersom så många försöker toppa formen just hit. Jag skulle nog aldrig räkna bort en enda spelare i det här startfältet, säger Phil Mickelson.

Westwood i flygdrama
Masters släpper dagsbiljetter
Ryggskada störde Hanson
Tävlingsbloggen
Krig om Masterstittarna
Tippa segraren i US Masters
De gjorde drömresan

Text: Tobias Bergman • 2011-04-05
FöljaNyheter
Rulla till toppen