Phil Mickelson har laddat med gott självförtroende inför Mastersveckan. Här tackar han Scott Verplank för god match. Foto: Getty Images

Följa

Mickelson i storform

Phil Mickelson har inte vunnit sedan US Masters i fjol. På söndagen tog han hem Shell Houston Open och klättrade till tredje plats på världsrankingen. Nu väntar Augusta National för en titelförsvarare i strålande form.

Text: Karin Klarström • 2011-04-04 Uppdaterad 2011-04-04

Shell Houston Open

Spelplats: Redstone Golf Club, Humble, Texas
Speldatum: 31 mars-3 april
Prispengar: 5 900 000 us dollar
Segrare: Phil Mickelson

Slutresultat och prispengarStartfält

Tidigare artikel
Banrekord gav tidig ledning
Svenskarna försvann
Mickelson tangerade banrekordet

Några av de högt rankade spelarna valde att inte spela veckan före årets första herrmajor. Tiger Woods vilar, liksom världsettan Martin Kaymer. Men Phil Mickelson ångrar inte att han valde att spela i Texas.

– Jag tror att inte kan vara annat än en fördel att ha lite flyt, speciellt med tanke på att jag inte haft de resultat jag velat tidigare i år. Det ger mig energi, sa Mickelson sedan han fått ta emot bucklan på Redstone Golf Club.

Tangerade banrekordet
40-åringen från San Diego höll sig en smula i bakvattnet i tävlingen, när han tangerade banrekordet med sin 63:a på lördagen för att ta sig upp till andra plats. Och det började bra även på söndagen.

Inför jublande publik chippade Mickelson i första birdien redan på första hålen, men tvingades acceptera två raka bogeys efter missade utslag. Det reparerade han genast, med en ny birdie på fjärde hålet.

Han duellerade främst med landsmannen Scott Verplank, som också hade en bra dag.

– Jag tyckte jag gjorde birdies på vartannat hål, men ändå kunde jag inte skaka av mig honom, sa Verplank efteråt.

Avslutade med birdierace
Mickelson fick i ytterligare två birdies på sista nio, innan det riktiga racet satte fart. Fyra raka birdies på hål 10-13 samt en sista på det 16:e hålet såg till att gapet ned till Verplank och den jagande Chris Kirk blev för stort. Segermarginalen till de båda tvåorna skrevs till tre slag.

Även Mickelson han inte haft några fantastiska resultat under den senaste tiden tycker han ändå att han har spelat bra. Men just den här veckan föll allt på plats.

– Det här var den bästa veckan jag haft på länge.

14 år sedan sist
Nu är han högre rankade än Tiger Woods igen. Senast den nyblivne världstrean var högre på listan än sin yngre landsman var veckan före Masters 1997, då Woods sedan vann sin första major. Nu har titelförsvararen och tourens färskaste vinnare annat i tankarna.

– Nu har jag lite jobb att göra.

Florén fortsätter leverera
Hedwall bästa svenska i Marocko

Text: Karin Klarström • 2011-04-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen