Världsettan som vann sina tre första tävlingar 2011 fortsätter att imponera Foto: Getty Images

Följa

Tseng kopplar greppet

Rancho Mirage: Världsettan Yani Tseng visade klassen på lördagen när hon gick runt på 66 slag och tog över ledningen från Stacy Lewis som fortfarande är tvåa. Morgan Pressel är trea inför den sista rundan.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-03 Uppdaterad 2011-04-03

Svenska placeringar

d10: Anna Nordqvist -1

d15: Sophie Gustafson +1

d19: Maria Hjorth +2

MC: Pernilla Lindberg, Helen Alfredsson
Karin Sjödin och Louise Friberg

Lördagen var ”moving day” och på en blåsig dag med en svårspelad bana gjorde Tseng inga misstag. Hennes 66 slag kunde ingen annan matcha.

Det tog bara sju hål innan Tseng var ikapp spelpartnern Stacy Lewis. Men trots taiwanesiskans storspel bet Lewis ifrån bra och slutade två slag bakom.  Men det var ett kämpande för amerikanskan som hade svårt att träffa fairway.

Tseng fortsätter att le

Men världsettan fortsätter att se otroligt bekväm och harmonisk ut.

– Jag försöker le hela tiden. Även när jag är nervös försöker jag le för att bli mer avslappnad. Jag kommer att försöka att njuta och ha kul även under morgondagen, berättade 22-åringen på presskonferensen.

Det skadade inte heller att ha ca 300 vänner och fans från näraliggande Beaumont på plats som stöd. Hon bodde tidigare där under två år och hennes mamma bor fortfarande kvar. Men Yani är glad att numera flyttat till Florida.

– Jag behöver en stor publik. Det betyder att jag tänder till lite extra. Beaumont är okej. Det var bra för att träna golf men är man ung och vill göra någonting är det inte så kul, sa hon skrattande.

22-åringen har nu chans att ta sin fjärde major och försvara fjolårets titel.

Pressel jagar andra titeln

Trea är ytterligare en tidigare vinnare, Morgan Pressel. Hon är fyra slag efter ledarinnan. Hon spelat stabilt under hela veckan med sin inte så spektakulära spelstil. Men hon missar sällan. Men hon vet att det kommer att behövas något speciellt för att ta sin andra titel. Den första var för fyra år sedan .

Sex slag efter på fjärdeplatsen finns Michelle Wie. Men hon kommer att behöva göra något mycket speciellt för att komma ikapp titelförsvararen.

På söndagen väntas hårda vindar vilket kan göra banan extremt svårspelad.

Tävlingsbloggen: Någon som sett en Taylor Made med en stjärna?
Svenskorna för långt efter

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen