Phil Mickelson rusade rakt upp i ledning efter tangerat banrekord på lördagen. Foto: Getty Images

Följa

Mickelson visar storform

Phil Mickelson slog till med sin lägsta score på två år, tangerade banrekordet och gick upp i delad ledning i veckans Shell Houston Open. Han delar placeringen med Scott Verplank.

Text: Karin Klarström • 2011-04-03 Uppdaterad 2019-12-11

Shell Houston Open

Spelplats: Redstone Golf Club, Humble, Texas
Speldatum: 31 mars-3 april
Prispengar: 5 900 000 us dollar
Segrare: Anthony Kim (2010)

Aktuell ställning
Starttider
Startfält

Tidigare artikel
Banrekord gav tidig ledning
Svenskarna försvann

Det är som bekant dags för genrep inför nästa veckas US Masters. En av favoriterna då är titelförsvararen Phil Mickelson, som tillsammans med Tiger Woods ger minst tillbaka på satsade pengar. Enligt amerikanska spelsajter på lördagen ger “Lefty” åtta gånger pengarna, och Woods sju.

Egentligen bör ju ett genrep innebära halvdana prestationer, för att lyckas när det gäller. Men Phil Mickelson kan vara ett bevis på att detta bara är nys.

Tangerade banrekordet
Efter att ha hållit sig anonym i resultatlistan hittills under veckan skrällde Mickelson på lördagen. Liksom torsdagens ledare, Jimmy Walker, slog Mickelson till med tangerat banrekord på 63 slag på lördagen. Det är hans lägsta score på två år och det bar hela vägen upp i topp. 40-åringen från San Diego delar ledningen med sex år äldre Scott Verplank på -13 efter tre ronders spel.

Mickelson har redan säkrat sin plats i nästa veckas startfält på Augusta National, men det finns ett koppel av spelare i Houston som gärna vill ta sista chansen att få åka till Georgias mytomspunna bana. En av dem är just den delade ledaren Scott Verplank. Han är i nuläget inte klar för start, men har spelat tävlingen 14 gånger tidigare.

Jagar plats i Masters
Efter den ledande duon finns fler spelare som jagar en starttid på Augusta National. Chris Kirk är en av dem. Han delar tredjeplatsen med Mastersklara Aaron Baddeley på -12. Ytterligare ett slag längre ned finns veckans titelförsvarare Anthony Kim och David Hearn. Hearn är sugen på att ta sin första plats i Augusta, och Kim har sin redan säkrad.

De två svenskarna som var med i veckans tävling missade båda kvalgränsen. Robert Karlsson är dock klar för US Masters, i motsats till Fredrik Jacobson.


Text: Karin Klarström • 2011-04-03
FöljaNyheter
Scroll to Top