Lewis lyckades dra ifrån i täten med flera bra räddningar Foto: Getty Images

Följa

Stacy Lewis håller undan

Rancho Mirage: Askungesagan Stacy Lewis har dragit ifrån i toppen och leder nu med tre slag. Men bakom jagar närmast tidigare vinnarna Yani Tseng och Brittany Lincicome. Även Michelle Wie imponerade på fredagen.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-02 Uppdaterad 2011-04-02

Stacy Lewis vecka kunde ha börjat bättre. Innan Pro-amtävlingen fick hon reda på att hennes farfar gick bort, 84 år gammal. Trots det fortsätter hon att spela bra. Även om hon erkänner att det var lite svajigt i mitten på rundan.

– Min runda var lite överallt.  Jag räddade mig bra på hålen sex till nio. Där kunde jag lätt varit fyra över på de hålen. Men jag hade bra tålamod på sista nio och kom in med en bra score, sa hon efter rundan.

Askungesagan fortsätter om den lilla tjejen som trots sina 26 år ser ut som en tonåring. Hon fick reda på att hon hade skolios när hon var elva år och hade ryggskena under kläderna tills hon gick ur gymnasiet. Sedan gick hon igenom en ryggoperation där de satte en stålspik imellan två ryggkotor. Trots det spelar hon stor golf och leder årets första major i halvtid.

Tseng känner ingen press

Tre slag bakom finns en trojka av spelare. Bland dem finns två före detta vinnare. Världsettan Yani Tseng gick runt på 68 slag och avancerade till andra plats. Den delar hon med Brittany Lincicome som inte hade samma flyt på den andra rundan som på den första då hon delade ledningen. Även relativt okände Jane Park är sex under par. Världsettan Tseng menar att hon inte känner någon press.

– Jag känner väldigt lite press.  Jag vill ha kul och njuta av den här veckan. Jag försöker bara spela varje slag så bra jag kan och fortsätta att le och hoppas allt blir bra, berättade den ständigt leende Yani på numera i stort sett felfri engelska.

På femte plats finns ytterligare en tidigare vinnare. Morgan Pressel tog sig till fem under par som hon delar med koreanska Amy Yang.

Sophie spelar med Wie

På den sjunde platsen finns Sophie Gustafson. Hon är ett slag före bland andra Michelle Wie som efter att ha stora problem med puttningen under den första rundan kom tillbaka med dagens bästa runda 67 slag. Det genom att ha sänkt en hel del längre puttar och även chippat i från utanför green.

Dagen började inte så trevligt för Wie som träffade en liten flicka med sitt första utslag. Sedan stördes hon av en berusad åskådare på sista nio.

– Jag hoppas flickan är okej. Jag hann inte prata med henne innan sjukvårdarna kom. Den berusade mannen störde mig inte, det var mest kul.

Det gör nu att Sophie kommer att spela med Michelle på lördagen och allt extra ståhej det innebär att spela med tourens mest populära spelare bland publiken.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-04-02
FöljaNyheter
Rulla till toppen