Caroline Hedwall är tillbaka efter diskvalificering Foto: Getty Images

Följa

Hedwall trivs i Marocko

Förra veckan blev Caroline Hedwall diskvalificerad i kvalet till Kia Classic på LPGA-touren. Nu är hon tillbaka på Europatouren i Lalla Meryem Cup. Caroline är fem slag efter ledaren och ett efter bästa svenska Carin Koch (-1).

Text: Fabian Midby • 2011-03-31 Uppdaterad 2011-03-31

Lalla Meryem Cup

Bana: Golf du Soleil
Speldatum: 31:a mars – 3:e april
Segrare: Anja Monke (2010)
Prispengar: 325 000 euro

Starttider
Aktuell ställning

Herrarnas och damernas Europatour har för första gången landat på samma ort för att njuta av golf i Marocko. Damernas Lalla Meyrem Cup spelas på Golf du Soleil i Agadir på Marockos västkust – vägg i vägg med herrarna på Golf de L’océan. En som är sugen på att spela efter förra veckans miss i USA är Caroline Hedwall som gick runt torsdagen på par för 72.

– Jag spelade stabilt idag, hade jag fått igång puttningen bättre hade jag varit nöjdare. Men det känns riktigt bra inför imorgon, säger Hedwall till Svensk Golf. 

AssociationTrophée Hassan II organiserar både herrarnas och damernas tävling i Agadir under veckan. Ordförande Mustapha Zine vill skapa jämlikhet mellan männen och kvinnornas golf genom att spela båda tävlingarna under samma vecka i Marocko. Männen har dock två banor till förfogande. Damerna däremot håller hela tävlingen igenom till på Golf du Soleil, av många ansedd som en av de svårare banorna i området. Caroline Hedwall håller med.

– Banan är relativt tight från tee. Men har man en bra dag med drivern är det inga problem… Idag blåste det ordentligt vilket gjorde banan svårare, säger hon till Svensk Golf.

Den starka vinden kan vara en anledning till de höga scorerna under förmiddagen. Kristie Smith trotsade vinden och passade på under den betydligt lugnare eftermiddagen. Australiensiskan leder på fem under par (67). Bästa svenska är Carin Koch som med tre birdies för dagen slutade fyra slag efter ledaren på -1.

– Första 9 var det riktigt blåsigt och svårspelat där ute. Mitt spel var helt okej med tanke på att jag inte spelat på ett tag nu. Jag hade en del jättebra slag och andra lite rostiga. Mina 28 puttar var bra, säger Carin till Svensk Golf.

– Jag fick mycket hjälp av min caddie som läste greenerna kanon idag.

Ytterligare sex svenskor finns med på Golf du Soleil, Helena Blomberg bland andra. Blomberg hade fyra birdies på första nio, men en dubbelbogey på det 13:e ställde till det lite för svenskan som slutade på par för dagen. 


Text: Fabian Midby • 2011-03-31
FöljaNyheter
Rulla till toppen