Oskar Henningsson delar 12:e platsen med två andra svenskar Foto: Getty Images

Följa

Gott om svenskar i täten

Svenskarna är många i toppen efter första dagens spel av Trophée Hassan II. Oskar Henningsson är ett slag bakom sin namne Florén som är -4 efter en bogeyfri rond. – Mitt spel från tee till green var kanon idag, säger Henningsson till Svensk Golf.

Text: Fabian Midby • 2011-03-31 Uppdaterad 2019-12-11

Trophée Hassan II

Bana: Golf de L’océan & Golf du Palais Royal
Speldatum: 31:a mars – 3:e april
Prispengar: 1 500 000 euro
Segrare: Rhys Davies (2010)

Aktuell ställning
Starttider & startfält

För 40 år sedan arrangerades den första upplagan av Trophée Hassan II av kungen själv. Sedan hans död 1999 har kungafamiljen i Marocko fortsatt anordna tävlingen årligen. När den 38:e upplagan hålls spelas den inte på en bana – men två. Under torsdagen och fredagen delas spelarna upp för spel på den nylagda Golf de L’océan. Eller i kungafamiljens bakgård på Golf du Palais Royal – en av många ansedd som en av världens vackraste golfbanor. Oskar Henningsson som är tre under efter torsdagen kan bara instämma.

– Den här banan är verkligen fantastisk! Det är en skam att inte fler har tillgång att spela den, säger Oskar.

Henningsson fick tillsammans med Michael Jonzon chansen att spela på den ärorika ”bakgården” under torsdagen. Jonzon hade det svårt i vinden under förmiddagen och hade tre bogeys på de första nio. Men svensken kom i kapp på de sista nio och avslutade med fyra raka birdies för 70 (-2).

– Jag känner att mitt spel har varit bra ett par veckor nu, speciellt puttningen har blivit bättre. Med vinden i början av ronden blev banan svårspelad. Den har rätt små greener vilket ger svåra inspel. Men det var tålamod som gällde idag och till slut fick jag utdelning i slutet där banan har ett par lättare hål, säger Jonzon till Svensk Golf.

Peter Lawrie avfyrade en 64:a under torsdagen som gav honom tre slags ledning. Irländaren hade två eagles under dagen vars senaste och enda vinst på Europatouren kom för tre år sedan i Spanien. Tre slag bakom Lawrie ligger engelsmannen John Bickerton tillsammans med Shiv Kapur och titelförsvararen Rhys Davies. Även US Open vinnaren från 2005 Michael Campbell spelar bra efter några problemfyllda år. Nyzeeländaren är -3.

Joakim Haeggman som vann tävlingen 2001 har det lite svårare. Efter en tuff start avslutade tyvärr Haeggman med en dubbelbogey för 75 (+3). Sammanlagt finns nio svenskar med i Marocko. Bäst placerad är Oscar Florén på en delad femteplats. Joel Sjöholm är även med i täten på tre under par.

– Golfen har varit nära att vara bra nu i tre månader men de senaste veckorna så har jag äntligen fått valuta för träningen. Liret blir enklare efter en bra placering på Sicilien. Sen fick jag bra starter varje dag, och då är det enkelt att fortsätta att öka istället för att jobba ikapp. Det som har förstört för mig är att jag har haft en dubbel i snitt varje varv innan Sicilien, säger ”El Toro” Sjöholm till Svensk Golf.

Peter Hedblom är även med bland de tolv bästa och delar tolfteplatsen med bland andra Sjöholm och Henningsson. 

Hedwall trivs i Marocko
Rekord gav ledningen i genrepet

Text: Fabian Midby • 2011-03-31
FöljaNyheter
Rulla till toppen