Louise Friberg är på väg tillbaka efter ett par tunga år Foto: Getty Images

Följa

Louise ser ljuset i tunneln

RANCHO MIRAGE. Louise Friberg blev snabbt en vinnare på LPGA när hon vann i Mexiko 2008. Men de två senaste säsongerna har inte varit lika framgångsrika. Men i höstas blev hon ändå tvåa, efter särspel mot Laura Davies i Indien. Orsaken? Hon börjar hitta glädjen i spelet igen.

Text: Daniel Rosenlund • 2011-03-30 Uppdaterad 2011-03-30

Louise slog igenom med dunder och brak när hon vann Mastercard Classic. Den gången avslutade hon med 65 slag och tog in tio slag för segern. Den säsongen hade hon även två andra topp-tio placeringar.

Sedan dess har resultaten uteblivit. De senaste två säsongerna har han varit 23:a som bäst. Men hon fick ett bevis på att hon är på rätt väg i höstas när hon slutade tvåa efter att ha förlorat i särspel mot Laura Davies i Indien. Den här säsongen har inte startar på bästa sätt. Men Louise ser positivt på framtiden.

– Jag tror det är sådan jag är som person. Men skulle ljuga om jag sa att de två senaste åren inte satt sina spår. Jag har sett alltför många missade fairways, missade greener och missade puttar, berättar hon för Svensk Golf efter ett långt träningspass på puttinggreenen på Mission Hills.

Den här veckan kommer hon att få hela familjen på plats. Mamma, pappa , syster Michaela och systersonen Max kommer att vara på plats för veckans tävling och dela huset.

– Min systerson är så söt! Jag är lite taggad inför den här veckan. Problemet har varit att jag inte haft så kul på banan.

Den senaste tiden har också varit tuff för Louise utanför banan då hon gått igenom en separation med maken Gustaf.

– Det har varit jobbigt men jag ser 2011 som en nystart. Det finns mycket positivt att bygga på. Jag känner att jag börjar hitta glädjen med golfen igen.

Förhoppningsvis kan hon få sitt bästa resultat för säsongen med hela familjen på plats i Palm Springs i årets första major.


Text: Daniel Rosenlund • 2011-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top