Jesper Kennegård höll ihop den svenska scoren under lördagen. Foto: SGF

Följa

Sverige siktar högt trots tappad mark

Det var svårspelat på Olivos GC i Argentina på lördagen och Sverige tappade slag mot täten. Inför finalronden är svenskarna femma, åtta slag bakom ledarna Frankrike, men har medaljer i sikte. - Vi har fortfarande siktet högt upp på pallen, säger förbundskapten Walle Danewid.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30 Uppdaterad 2010-10-30

Inför lördagen kunde man hoppas att svenskarna skulle kunna dra nytta av att slippa spela i det regn som plågade Buenos Aires på fredagen.

Men istället möttes man av vind. Kraftig sådan.

– Även om det regnade var det en förmån för de lag som hann spela klart igår. Det har blåst tre till fyra klubbors vind idag och när greenerna ligger uppåt tolv på stimpen har det varit jäkligt tufft, säger Sveriges förbundskapten Walle Danewid.

Sveriges score andra ronden blev tillslut 146 slag (+4). Mycket tack vare Jesper Kennegård, som höll ihop spelet väl och kom in på par (71 slag) trots en snöplig bogey på sista hålet. Det hjälpte mycket i sammandraget då både Jeff Karlsson och Henrik Norlander noterade 75 slag.

– Jeff Karlsson har slagit bollen riktigt bra idag, men har tyvärr varit iskall på green. Jesper som kommer in på par imponerade. Humöret är fortsatt på topp och vi är alla taggade, säger Danewid.

Läget inför söndagen är nu att åtta slag måste hämtas in på ledande Frankrike (-7). Men förbundskaptenen själv tror att tvåorna Danmark (-6) blir farligast.

– Jag sa redan innan tävlingen att Danmark kommer blir farliga och jag tror att vi behöver gå sju, åtta under par för att slåss med dem imorgon. Fransmännen är jag lite tveksam till. Vi har tre riktigt bra spelare och har fortfarande siktet högt på pallen, säger Danewid.

Söndagen blir särskilt speciell för Danewid som gör sitt sista framträdande som Sveriges förbundskapten. Självklart är han sugen på att avsluta i stil. 

– Jag har talat om för grabbarna att jag har varit med på tre VM nu och ännu inte åkt hem utan en medalj. Det vill jag inte göra imorgon heller. Vi ska vara med och fightas om det.

Lovande besked från svensklägret med andra ord.

Finalronden påbörjas på söndagförmiddagen och för topplagen är det Buenos Aires GC som gäller.

Följ herrlagets VM-blogg från Argentina

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-30
FöljaNyheter
Rulla till toppen