Den svenska VM-truppen i mitten – Karlsson, Norlander, Kennegård – flankerade av förbundskapten och coach. Foto: SGF

Följa

Sverige med i toppen direkt

Det var Frankrike som inledde herrarnas Lag-VM bäst, med en lagscore på 137 slag (-7), men strax bakom skuggar Sverige på delad tredje plats. Både VM-debutanten Jeff Karlsson och rutinerade Henrik Norlander gick under par första ronden.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29 Uppdaterad 2010-10-29

Inför VM har herrlagets coach Peter Svallin flaggat för att det finns runt åtta väldigt kapabla lag som alla har chans att lämna Argentina med Eisenhowers trofé i bagaget.

Sverige förstås ett av dessa och efter första dagens spel är de svenska herrarna direkt inblandade i toppstriden.

Det svenska laget inledde på Buenos Aires GC, den längre par 72-banan av de två VM-slingorna, och spelade ihop ett lagresultat på tre under par, vilket gav en delad tredjeplats i sammandraget.

Erfarne Henrik Norlander, som gör sitt andra raka VM, inledde starkast av svenskarna. Trots att ha avslutat både nior med dubbelbogey respektive bogey signerade Norlander scorekortet för 70 slag (-2) tack vare fem birdies.

Ytterligare en stark insats svarade VM-debuterande Jeff Karlsson. Den långtslående Ale-spelaren fick en fin start med två tidiga birdies, men hade därefter ett svängigt mittenparti där birdies och bogeys blandades friskt. När scoren summerades vägde dock birdiekolumnen precis över och Karlsson knäckte alltså par med en 71-rond i debuten.

Duon, som båda är topp-10 på den individuella ledartavlan, såg därmed till att Sverige inte tappade för mycket mark till torsdagens suveräner Frankrike.

Fransmännen spelade precis som Sverige på Buenos Aires GC och knep en tvåslagsledning efter första dagens spel, där Alexander Levy (-4) och nyblivne Challenge Tour-segraren Romain Wattel kombinerade för lagresultatet 137 slag (-7).

Närmast bakom skuggar Kanada med 139 slag (-5) och därefter följer trion Danmark, England och Sverige med 141 slag (-3).

Regerande mästarna Skottland har en rejäl uppförsbacke att forcera om de ska försvara sin titel efter en svag inledning som inte placerade dem bättre än delad 41:a plats (+8).

På fredagen väntar Olivos GC för svenskarna, som startar i sista startgrupp (17.51-18.13, svensk tid) tillsammans med Singapore och Zimbabwe.

Via länken till höger kan ni följa svenskarnas framfart.

Följ herrlagets VM-blogg från Argentina

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-29
FöljaNyheter
Rulla till toppen