5de497a86bd11

Följa

Mer hysch hysch från TM

Text: Svensk Golf • 2010-09-28 Uppdaterad 2010-09-28
Bild 1131112

Det är inte bara de nya smidda järnspakarna (se nedan) som TaylorMade har lagt i en hermetiskt tillsluten låda. Även på driverfronten så nalkas det nämligen spännande nyheter från metalwoodjätten. Kretsen av de som får ta de av infon kring denna drivernyhet verkar dock ungefär i storlek med de som har tillgång till armeringskoderna till USA:s kärnvapenarsenal.

Sonny Wiking och hans svenska TM-team har nämligen inte ens fått höra från USA-bossarna vad den nya banbrytande (?) tekniken går ut på. Dock har TM:s svenska ambassadör Peter Hanson, som sett och provat drivern, sagt att ”Detta finns inte, något som ingen har tänkt på tidigare.”

Vi får nog tillfälle att återkomma framåt januari när drivern ska avtäckas.

Vad gäller de nyheter som finns tillgängliga både bild och info-mässigt från TM kan vi hitta lite bollnyheter.

Den befintliga bollfamiljen utökas med en tvådelsboll döpt till Burner Tour. Bollen har låg kompression med ett skal åt det mjukare hållet och går loss på en dryg trehundring. Dessutom har modellerna Burner TP och Burner fått varsin facelift.

– Både Burner TP och Burner har förbättrats och fått en ny finish. Nya Burner TP har mer spinn än nuvarande modellen. Sen har vi nya Burner Tour. Också en tvådelad boll, men mjukare än Burnern för att ge mer tourkänsla utan att tappa längden som man får från tvådelade bollar, säger Sonny Wiking.

Sonny lovar också att tillgången på årets bollsnackis, femdelade Penta TP, kommer att bli bättre framöver. När den släpptes i slutet på förra året hade varulagret inte hunnit byggas upp, men nu ska tillverkningen ha hunnit ikapp.

/Oskar Åsgård


Text: Svensk Golf • 2010-09-28
FöljaBloggar
Rulla till toppen