Patrik Sjöland har arbetat med engelske tränaren Darren Webster-Clark sedan i april i år. Foto: Getty Images

Följa

Sjöland på hemmaplan

Småländska Isabergs GK gör denna vecka premiär som värd på Nordea Tour. Hemmaspelaren Patrik Sjöland finns givetvis i startfältet – och han plockar även med sig de namnkunniga kollegorna Michael Jonzon och Steven Jeppesen.

Text: Eric Franzén • 2010-08-10 Uppdaterad 2010-08-10

Han firar 20-årsjubileum som proffs i år och har två segrar på European Tour i statistiken. Men för Patrik Sjöland utgör veckans Isaberg Open en av karriärens mer speciella milstolpar.

– Jag har länge velat se en tourtävling här på hemmaklubben. Vi fick väl lite mersmak sedan Lag SM för damer arrangerades på Isaberg under förra året. Tyvärr har det regnat en del och banan är ganska mättad. Men det ser ändå okej ut, tycker jag i alla fall, säger Patrik Sjöland.

Förutom att han lånat ut namnet till tävlingen, som heter Isaberg Open – Hosted by Patrik Sjöland, har 39-åringen stärkt upp startfältet med inhopp från några av de närmaste svenska kollegorna på European Tour.

– Jag och familjen umgås mycket med Michael Jonzon och hans familj. Vi har varit på en del semestrar ihop. Steven och jag har kört en del inspelsvarv tillsammans under de senaste åren och börjar bli ganska bra polare. Så det känns verkligen jättekul att få hit dem.

Hur tror du att Isabergs Östra bana kommer att stå upp i det här sammanhanget?
– Det beror nog mycket på vädret. Blåser det mycket så kommer de nog inte att skjuta sönder den. Men blir det bra väder så kan vi få se många birdies.

Patrik Sjöland kommer själv till hemmabanan med en 66:e plats i 3irish Open som senaste notering. För honom har de senaste veckorna överlag inneburit starka öppningsronder som följts av svagare insatser under helgerna. 

  – Jag vet inte riktigt varför det blivit så. Det är bara att jobba på och hoppas att det lossnar. Men jag spelar givetvis för att vinna på Isaberg. Vissa kanske tror att det bara är att ställa ut skorna och ta hem det. Men det finns otroligt många duktiga svenska golfare. Titta bara på hur det gick i Gävle under förra veckan där Björn Åkesson vann på 15 under. Killarna kan spela väldigt bra golf, helt enkelt.


Text: Eric Franzén • 2010-08-10
FöljaNyheter
Scroll to Top