Peter Hanson och de andra fick rusta sig för riktigt uselt väder på torsdagen. Foto: Golfdata

Följa

Tuff start för värden

Det var riktigt svåra förhållanden som mötte värden Peter Hanson och de andra spelarna på Sturup Park på torsdagen. - Det kan nog blåsa riktigt illa även på Pebble Beach, säger Hanson, som inledde på tre över par på hemmabanan.

Text: Karin Klarström • 2010-06-10 Uppdaterad 2010-06-10

Första ronden

Ljunghusens Lars Johansson tog täten i tävlingen tillsammans med amatörern Robin Pettersson. De gick båda runt Sturp Park på 70 slag, och var två av sex spelare som lyckades gå under par denna blåsiga och regniga torsdag. På delad tredje plats ligger Ale GK:s amatör Jeff Karlsson, Rättviks Andreas Johansson, Salems Joakim Rask och Haninges Kristoffer Broberg. Dessa fyra spelare inledde tävlingen med 71 slag.

Peter Hanson fick sällskap på 75 slag av bland andra Joakim Haeggman och Wilhelm Schauman.

Aktuell ställning

Nästa vecka spelar Peter Hanson US Open på Pebble Beach. Förra veckan spelade han The Memorial i Ohio och däremellan är han hemma på Sturup Park, som spelande värd för den egna Nordea Tour-tävling Sturp Park Masters hosted by Peter Hanson. Det är första gången han spelar en tävling på hemmabanan och det var en riktig prövning som mötte värden – och de andra spelarna i startfältet.

– Det blåste och regnade och var väldigt svårspelat. Jag tyckte synd om de fåtal som tagit sig ut för att följa tävlingen. De gick omkring i mössa och vinterjacka. Det var riktigt eländigt, säger Hanson till Svensk Golf efter en långsam och väderpinad första rond i tävlingen.

Han öppnade med en 75-rond, och är därmed fem slag efter en ledarduo. En av dem, amatören Robin Pettersson, är dessutom en av ”Peters pågar”. Det är en av sex amatörer som fått varsitt wild card till tävlingen, och fått följa med Peter under veckan och träna tillsammans med honom. De var också med när Peter tog ett pass med tränaren Rikard Fors under onsdagen.

– Det fattas bara att jag skulla få stryk av dem också, säger Hanson med ett skratt, angående den tuffa inledningen på hemmatävlingen.

Han är glad över att vara hemma, och framförallt tycker han det är roligt att det uppskattas att han är hemma för tävlingens skull. Det är som sagt en kort visit, med flygningar från och till USA med kort mellanrum, just för att hinna med både förra veckans PGA-tourtävling och nästa veckas US Open.

Peter har aldrig spelat Pebble Beach, men han vet att det kan blåsa på riktigt ordentligt även på den amerikanska västkusten. Även om veckans spel ger en försmak av vindar som skulle kunna råda nästa vecka, så hade han hellre spelat i lugnare förhållanden nu. Han behöver nämligen jobba på några saker i sitt spel inför majorn.

– Jag har haft problem från tee den sista tiden, framförallt med drivern. Men jag hade ett bra pass med Rikard i går (onsdag, reds anm) och skulle behöva jobba på det. Men det är svårt att jobba på spelet när det blåser stenhård sidovind. Då blir ju även de bra slagen dåliga, säger han.

Veckans herrtävling på Nordea Tour avslutas på lördagen, och redan på söndag tar han flyget över till Kalifornien. På måndag, tisdag och onsdag väntar inspelsvarv för majorn, och han känner sig bekväm med den tidsmarginalen.

Och det är just US Open som tar upp alla tankar den här veckan. Han spelar inte för scoren utan för att få så bra förberedelser inför majorn som han bara kan. Men det skulle inte skada om vädret blev lite bättre, medger han.

– Det vore bra om vädret gjorde det lite mer njutbart för dem som vill komma ut och kolla på tävlingen… 

Svenskarna gjorde rockad
Trio tog täten i Turku
Skotte petade ned Carlsson
Nordqvist fick bäst start
Westwood tog täten

Text: Karin Klarström • 2010-06-10
FöljaNyheter
Rulla till toppen