Florentyna Parker tog sin första LET-seger två veckor före sin 21-årsdag. Foto: Getty Images

Följa

20-årig vinnare i Holland

Florentyna Parker, 20-åring från Royal Birkdale, höll undan för konkurrenterna sista dagen i ABN Amro Ladies Open och tog sin första seger som proffs. Linda Wessberg blev bästa svenska på delad 26:e plats.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06 Uppdaterad 2010-06-06

LET-fakta 1

Bild 1108699
ABN AMRO Ladies Open

Datum: 4-6 juni
Spelplats: Golfclub Broekpolder, Rotterdam, Holland
Prissumma: €250 000

DeltagarlistaStarttider rond 3Slutställning

Henderson Money List

Relaterat
Hallström nia i Holland
68-rond av Wessberg

Den unga engelskan startade sista dagen med en tvåslagsledning före sin landsmaninna, legendaren Laura Davies, och fransyskan Virgine Lagouette-Clement. Parker var lite darrig i början av ronden, och treputtade första hålet för bogey, men lyckades ta sig samman och hålla nerverna under kontroll.

Hon gick finalvarvet på 70 slag, för nio under par sammanlagt, och vann till slut med två slag före skotskan Krystle Caithness.

– Jag kan knappast tro att det är sant, jag hade inte väntat mig att vinna. Segern betyder så mycket för mig. Nu får jag spela i Evian Masters och i Ricoh Women´s British Open och därmed har jag uppfyllt mina mål för den här säsongen. British Open blir något extra, eftersom tävlingen spelas på min hemmaklubb Royal Birkdale, sa Florentya Parker till LET:s hemsida.

Florentyna Parker, född i Hamburg av engelska föräldrar, fyller 21 om två veckor. Hon kommer från en genuin golfamilj och har spelat sedan hon var fem år. Pappa Tim är teaching pro och hennes coach, brodern Ben tävlade på Challenge Tour innan en skada stoppade karriären.

I Holland har ”Flory”, som hon kallas, haft sin yngre kusin Ella som caddie. Ella är en av få i släkten som inte spelar golf själv.

För svenskorna blev ABN Amro Ladies Open en besvikelse. Linda Wessberg hade ett hyggligt läge efter en 68:a i lördags men hängde inte med när tåget gick sista dagen. Delsjötjejen fick nöja sig 75 och föll till delad 26:e plats. Hon blev ändå bäst av de fyra svenskor som klarade kvalgränsen.

Johanna Westerberg (70 sista dagen) var ett slag bakom Linda på delad 34:e plats, Johanna Lundberg (73) blev delad 47:a och Carin Koch (74) delad 53:a.   


Text: Jörgen Ohlson • 2010-06-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen