Om fyra månader är det allvar här på Celtic Manor. Den här veckan är det genrep inför Ryder Cup. Foto: Getty Images

Följa

Dags för genrep i Wales

EUROPEAN TOUR: Nu är det generalrepetition inför höstens stora begivenhet. På torsdagen peggar Europatourspelarna upp på Celtic Manor för Wales Open, och många hoppas få komma tillbaka till anläggningen för att spela Ryder Cup i oktober.

Text: Karin Klarström • 2010-06-02 Uppdaterad 2010-06-02

Svenskarna

Följande svenskar spelar Celtic Manor Wales Open:

Fredrik Andersson Hed, Pelle Edberg, Johan Edfors, Niclas Fasth, Peter Hedblom, Steven Jeppesen, Michael Jonzon, Mikael Lundberg, Alexander Norén, Henrik Nyström, Fredrik Ohlsson, Jarmo Sandelin och Patrik Sjöland.

European Tour

Bild 1108662
Celtic Manor Wales Open
Datum
: 3-6 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Twenty Ten Course
Prissumma: 1 800 000 pund

StartlistaStartfält
Ryder Cup-ranking
Aktuell ställning

Hela tretton svenska spelare är på plats i Wales för att den här veckan avverka ytterligare en tävling på årets Europatourschema. Men egentligen är det lite större än så.

Den europeiska Ryder Cup-kaptenen Colin Montgomerie är på plats för att både spela tävlingen och samtidigt studera de mest intressanta spelarna lite närmare. Det är som bekant bara fyra månader kvar tills den tunga matchen ska spelas mellan Europa och USA, och nu börjar det dra ihop sig. Dels gäller det för spelarna att ta fram sitt bästa jag på banan, och dels måste Montgomerie få en uppdaterad bild av vad de går för. Laget blir ju komplett först sedan “Monty” handplockat de sista tre namnen, sedan de övriga nio kvalificerade spelat sig in via poänglistorna.

Karlsson tränar i stället
En svensk som dock valt att inte delta på Celtic Manor den här veckan är Robert Karlsson. Efter segern i Qatar har han haft en motig vår med körtelfeber och halvdant spel. Därför valde Karlsson att träffa tränaren Mark Blackburn i Alabama, för att putsa till spelet ytterligare.

Karlsson är annars den svensk som lyckats bäst på Celtic Manor inför veckan. 2006 tog han här sin sjätte seger på Europatouren, när han spelade hem veckans tävling Wales Open. 

Helt okej, tycker “Monty”
Robert är dock inte det enda intressanta namnet som valt att göra annat än spela i Wales den här veckan. Irländaren Padraig Harrington har opererat knäet och är inte spelbar den här veckan. Inte heller Sergio Garcia, Lee Westwood, Ian Poulter eller Rory McIlroy. Men det är förståeligt, enligt kapten Montgomerie:

–   Med tanke på att tävlingen ligger mot en av de största på PGA-touren, Memorial, så är jag glad att Wales Open har sitt starkaste startfält hittills. Jag tittade på Ryder Cup-rankingen och ser att 12 av de 20 högst rankade är på plats för veckans tävling, skriver Montgomerie i sin kaptensblogg .

Av de svenska spelarna som är på plats i Wales är det Alexander Norén som just nu ligger närmast en plats i laget på rankingen. Peter Hanson ligger dock högst både på världs- och europalistan, men skåningen spelar Memorial  i USA den här veckan.

Just nu befinner sig ingen av svenskarna på säker mark. Av de nio platser som utgörs av automatisk kvalificering via världs- respektive europalistan är sex tagna av spelare från Storbritannien. Men det återstår 14 tävlingar och många poäng att spela om innan laget ska spikas.


Text: Karin Klarström • 2010-06-02
FöljaNyheter
Scroll to Top