Niklas Lemke spurtade fint i Belgien. En 65:a på söndagen förde upp honom till en fjärdeplats. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

Lemke fyra på Challenge Tour

Lee Slattery vann Challenge Tour-tävlingen i belgiska Anvers. Men söndagens man var en östgöte. Niklas Lemke gick runt på 65 slag och avancerade till en slutlig fjärdeplacering.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30 Uppdaterad 2010-05-30

Relaterat

Slutställning

8250 Euro. Det blev belöningen för Niklas Lemke efter en fin söndag på Rinkven GC i Belgien. Östgötens 65-rond (-7) var tävlingsdagens lägsta score, och gav honom en ordentlig skjuts uppåt i resultatlistan.

Med minus tolv i 72-hålstotalen delade Lemke fjärdeplatsen.

Han var nio slag efter suveräne vinnaren Lee Slattery. Engelsmannen, som inte vunnit sedan Telia Grand Prix 2004, släppte aldrig den ledning han ordnade fram redan i torsdags. Segermarginalen ned till andraplacerade Edouard Dubois skrevs till fyra slag.

”Jag har jobbat så hårt med min coach de senaste tre månaderna, puttat i timtals. Nu betalade det av sig”, kommenterade Slattery lyckligt.

Med blågula läsglasögon syntes utöver Lemke även Klas Eriksson (elva på -8), Oscar Florén (16:e på -6) och Magnus A Carlsson (21:a på -5) i resultatlistan.


Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30
FöljaNyheter
Rulla till toppen