Under fjolåret plågades Luke Donald av en segdragen handledsskada. Nu är engelsmannen återställd. Donald är även en vinnare – igen. På söndagen vann han i Madrid. Foto: Getty Images

Följa

Iskall Donald höll undan

Fyra års väntan är över. På söndagen blev Luke Donald en vinnare igen. Engelsmannen höll nerverna i styr, och Rhys Davies bakom sig, i Madrid Masters.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30 Uppdaterad 2010-05-30

Relaterat

Slutställning

Rhys vill fira med seger (Artikel från lördagens rond)

Luke Donald hett byte i Madrid (Artikel från fredagens rond)

Svensktrio har tätkänning i Madrid (Artikel från torsdagens rond)

Svenska resultat

16) Jarmo Sandelin och Niclas Fasth, -10

36) Christian Nilsson, -7

41) Johan Edfors, -6

47) Oskar Henningsson och Peter Hedblom, -5

Att glömma sina misstag och gå vidare är en konstform i sig. Det är enkelt att hamna i negativa tankemönster men desto svårare att ta sig loss.

Luke Donald är bekant med problematiken. Förra helgens spel på Wentworth resulterade i en neslig andraplats, då Donald brände sina segerchanser efter ett förödande misstag på det näst sista hålet.

Inför sista ronden i Madrid Masters hade engelsmannen chansen att ta revansch på sig själv. Han peggade upp i ledarboll tillsammans med walesaren Rhys Davies, som är rookie på touren men som inte uppträder som en sådan.

Den spanska huvudstaden badade i sol när de bägge duellanterna gav sig ut på Real Sociedad Hípica Españolas norra bana.

Ett par uppstickare i de framförvarande bollarna gjorde attacker för att närma sig tätduon. Lillebror Molinari – med Francesco som förnamn – sänkte en chip från spenaten på elvan och gjorde eagle på 16:e, men lyckades aldrig riktigt utmana.

Inte heller Graeme McDowells åtta birdies på de 14 inledande hålen räckte till.

Donald och Davies följdes däremot åt genom hela ronden.

Davies, med solglasögonen nonchalant placerade på kepsens baksida, var något ojämn från tee men fortsatt vass på greenerna med sin bladputter.

Donald spelade förståndigt och en smula försiktigt, men visade inga tecken på nervositet.

På det 16:e hålet kom avgörandet. Donald, på 13:e plats på världsrankingen inför Madrid Masters, slog upp sig på två och sänkte putten för eagle. Den knutna näven och det lättade leendet sade allt.

20 minuter senare var tävlingen avgjord.

Med ett slag tillgodo på Rhys Davies kunde Luke Donald sträcka nävarna i luften och traditionsenligt kasta ut segerbollen i publikhavet.

Den första toursegern sedan Honda Classic (PGA-touren) 2006 var ett faktum.

”Jag är stolt över sättet jag kunde lägga förra veckan bakom mig. Just nu är jag lycklig. Och lättad. Definitivt lättad”, sa Luke Donald på presskonferensen.

Sandelin och Fasth på 16:e plats

Jarmo Sandelin stänkte i fem birdies – precis som han gjort de tidigare tre dagarna – men halkade ner några placeringar med sin 71:a. Han delade sextondeplatsen med Niclas Fasth.

När Sergio Garcia och Miguel Angel Jimenez missade cutten klev Alvaro Quiros fram som hemmanationens främste. Spanjoren blev till slut tia – trots ett vattenbesök och trippelbogey på det tionde hålet.

Nästa vecka gör touren ett stopp i Wales. Då får även Quiros chansen att glömma sina misstag och gå vidare.

PGA Tour: Sjunde toursegern för Zach
LET: Tourdebutant vann i Slovakien
LPGA Tour: "Mimmi" fyra i Brasilien
Challenge Tour: Lemke fyra i Anvers

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-30
FöljaNyheter
Rulla till toppen