Melissa Reids scorekort innehöll bland annat en eagle och sju birdies. Succéronden under lördagen förde upp henne i ledning inför sista ronden av Ladies Slovak Open. Foto: Tristan Jones/LET

Följa

Reid mot vinst i Slovakien

Melissa Reid verkar inte nöja sig med sin seger i Turkiet. Tre veckor efter titeln är hon åter igen med och fajtas om segern – denna gång i Slovakien efter en lysande lördag på jobbet.

Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29 Uppdaterad 2019-12-11

Relaterat

Aktuell ställning

Pernilla skuggar Davies (Artikel från fredagens rond)

Wessberg tog täten (Artikel från torsdagens rond)

Svenska resultat

7) Pernilla Lindberg, -2

8) Linda Wessberg, -1

14) Carin Koch, +2

17) Helen Alfredsson, +3

41) Maria Bodén, +7

Nina Reis, Johanna Lundberg, Emelie Lind, Karin Börjeskog, Anna Tybring, Elin Emanuelsson, Christine Hallström, Antonella Cvitan och Josefin Leijon missade cutten.

Tale Golf Club ligger omgärdad av dramatiska bergssluttningar och granskog och har åtta år på sitt samvete. Landets enda kvinnliga proffs, Zuzana Kamasova, agerade tolk när den amerikanska designerduon Bob Walton och Skip Melek kom till trakterna av ett särskilt syfte för åtta år sedan.

Som golfnation betraktad är Slovakien fortfarande en ny punkt på kartan. Kanske blir det ändring på det efter veckans tävling. Slovakiens president Ivan Gasparovic deltog i onsdagens Pro-Am och höjdpunkter från tävlingen visas i STV3.

”Det finns många människor som har levt här under kommunismen, folk som aldrig korsat landsgränsen och som tror att golf är en sport för Ferrari- och Audi-ägare. Många av dem vet inte att golf är öppen för allmänheten”, sa Kamasova, som hoppas att invånarna får upp ögonen för golfen.

Med +6 på tre varv har ”Zuzi” däremot ingenting med tätstriden att göra.

Istället var det brittiskan Melissa Reid, som efter en finfin 65-rond, seglade upp i ensam ledning. Samma Reid som vann i Turkiet för tre veckor sedan.

I morgon peggar den formstarka brittiskan upp i ledarboll med Kristie Smith (ett slag efter) och Maria Hernandez Munoz (två slag efter).

Fem av 14 svenskor klarade kvalgränsen, som drogs tidigt i morse (ett åskoväder har försenat spelet).

Tidigare i veckan har vi varit bortskämda med svenska namn i toppen av resultatlistan. Pernilla Lindberg och Linda Wessberg tappade dock mark under lördagen. Varsin 75:a innebar att Lindberg är sjua och Wessberg åtta inför epilogen.


Text: Henrik Lenngren • 2010-05-29
FöljaNyheter
Rulla till toppen