Trippelbogeyn på det 17:e hålet blev ödesdiger för Pelle Edberg. Foto: Getty Images

Följa

Edberg borta med vinden

Pelle Edberg var på väg mot toppen när det blev en ödesdiger trippelbogey på hål 17. I stället leder James Kingston European Tour-tävlingen på ett blåsigt Mallorca.

Text: CM Hellsten • 2010-05-13 Uppdaterad 2010-05-13

Svenskar i startfältet

Följande svenskar spelar veckans tävling på Mallorca:

Johan Axgren, Magnus A Carlsson, Pelle Edberg, Klas Eriksson, Peter Gustafsson, Peter Hanson, Steven Jeppesen, Henrik Nyström, Fredrik Ohlsson, Jarmo Sandelin, Patrik Sjöland och Fredrik Widmark.

Iberdrola Open Cala Millor Mallorca

Bild 1108485

Datum: 13-16 maj 2010
Spelplats: Pula Golf Club, Mallorca, Spanien
Segrare: Grégory Bourdy (2007, då tävlingen senast spelades)

Startfält

Starttider

Race to Dubai-ranking

Aktuell ställning

Pelle Edberg såg ut att få en flygande start på Kristi Himmelfärdsdagen. Efter halva rundan i Iberdrola Open Cala Millor Mallorca på Pula GC så hade smålänningen noterat två raka birdies på hål 4 och 5 samt en bogey på det åttonde. Sista nio inleddes med ännu en birdie och efter 16 spelade hål var Edberg -2 för dagen och just då topp-3.

Så kom han till det 17:e hålet, par 4, 405 meter.
Där blev det en trippelbogey.
Vad var det egentligen som hände?
– Det blåste lite vänster-höger, det är bunkrar över allt på det hålet och jag trodde att jag skulle nå vänsterbunkern. Jag bestämde mig i sista sekund för att fada drivern med vinden, släppte den lite och så blåste bollen i väg 30 meter out of bounds. Jag slog en ny boll till ett omöjligt läge i fairwaybunkern och trippeln var ett faktum, sa Pelle efter ronden.

Du var med i tätstriden när det hände…
– Ja, jag spelade jäkligt bra i 17 hål och att avsluta på det sättet var inte så kul. Banan är inte så lätt direkt. Nu är det bara att köra på samma sätt i morgon men strunta i trippeln och göra ett par birdies i stället.

Pelle Edberg kom till slut in på 71 slag (+1) och fick nöja sig med att dela 24:e plats med bland andra landsmannen Peter Gustafson som avslutade med en dubbelbogey på det 18:e. Edberg och Gustafsson är bästa svenskar.
Peter Hanson gjorde också en trippel på just det 17:e och skåningen noterade 72 slag (+2), precis som Patrik Sjöland. Duon delar 36:e plats.
Ytterligare en svensk gjorde trippelbogey under torsdagen, för Johan Axgren (75, +5) blev det två i rad på hål 11 och 12.

Endast nio spelare gick under par i blåsten på Pula GC. Allra bäst gick det för James Kingston, Sydafrika, som noterade 65 slag (-5) och leder med två slag före spanjoren Alvaro Velasco och tre slag före en kvartett som delar tredjeplatsen.


Text: CM Hellsten • 2010-05-13
FöljaNyheter
Scroll to Top