Ett häftigt regnavbrott hindrade Ernie Els att ta sin 18:e PGA Tour-seger. Han peggar dock upp i två slags ledning med fyra hål kvar att spela när Arnold Palmer Invitational återupptas under måndagen. Foto: Getty Images

Följa

PGA Tour: Regn stoppade spel på Bay Hill

Ett kraftigt regnoväder drog under söndagen in över Orlando. Ernie Els var i två slags ledning med fyra återstående hål då spelet i Arnold Palmer Invitational tvingades avbrytas. Tävlingen återupptas - och avgörs - under måndagen.

Text: Henrik Lenngren • 2010-03-28 Uppdaterad 2010-03-28

Relaterade länkar

Els tog kommandot på Bay Hill (Artikel om lördagens rond)

Birdie räddade Stensons helgexistens (Artikel om fredagens rond)

Stenson trea på Bay Hill (Artikel om torsdagens rond)

Aktuell ställning

Lördagens väderprognoser vittnade om att ett kraftigt oväder närmade sig Florida. Enligt meteorologernas kartor skulle regnet attackera Orlando med full kraft på söndagseftermiddagen. Efter tredje ronden av Arnold Palmer Invitational agerade tävlingsledningen blixtsnabbt. Man tidigarelade starttiderna på söndagsmorgonen och valde att släppa ut trebollar från såväl första som tionde tee.

Klockan 10.30, lokal tid, stod Ernie Els, Ben Curtis och Chris Couch redo att pegga upp på Bay Hills första tee. Chris Couch hade sin plan utstakad – han skulle följa ”Guds plan”.

– Jag fortsätter att resa på vägen och ser vad som händer, sa han inför söndagens avslutningsrond.

Couch har plågats av en axelskada de senaste två åren och ”bara” spelat in 388 000 kronor. Dessutom tvingades han dra sig ur förra veckans PGA-tourtävling på grund av värk i sitt högra knä.

– Allt kämpande har gjort mig till en bättre person – och kanske till en bättre spelare. Jag hoppas kunna bevisa det i framtiden, sa 36-åringen som bor i närbelägna Winter Haven och därmed har en alldeles egen supporterskara runt omkring repen.

Men det var Ernie Els som inledde starkast på förmiddagen. Sydafrikanen angav tonen direkt och virade snabbt till sig en tillförlitlig femslagsledning.

Det enda som verkade kunna stoppa honom var – vädret.

När de mörka molnen energiskt började samarbeta och vinden ökade i kraft tappade plötsligt Els slag efter slag. En dubbelbogey efter ett vattenbesök på 13:e och en bogey efter ett bunkerbesök på 14:e öppnade upp dörren för Kevin Na, Retief Goosen, Ben Curtis och Chris Couch.

När Els spankulerade fram på den 15:e fairwayn, med två slags ledning, hördes tonen av ett signalhorn från klubbhuset. Det var ljudet som meddelade att spelet var tvunget att avbrytas.

– Jag är lite arg eller besviken på mig själv, eller vad man nu väljer att kalla det. Det finns fortfarande jobb kvar att utföra där ute, och jag måste genomföra det genom att spela de fyra hålen så bra jag kan. Men natten kommer nog inte bli särskilt fridfull, sa Ernie Els efteråt.

Kevin Na skuggar världsnian, är distanserad med två slag.

– Jag spelade bra och det såg ut som att Ernie hade det kämpigt. Förmodligen bra för hans del att de blåste av spelet, så att han kan rensa skallen. För egen del behöver jag göra ett par birdies för att jaga ifatt honom, sa Na.

Alla svenskarna hann spela klart. Samtliga hade det dock tungt på jobbet. Carl Pettersson och Henrik Stenson noterade varsin 77-runda. Daniel Chopra bokfördes för en 80:a. Stenson blev bäste svensk, preliminärt på 52:a plats.

Spelet återupptas under måndagen.


Text: Henrik Lenngren • 2010-03-28
FöljaNyheter
Rulla till toppen