Sam Hutsby hade en fin fredag på den spanska solkusten. 21-åringen slog banrekord och seglade upp i toppen av Open de Andalucia. Foto: Getty Images

Följa

European Tour: Rookien Hutsby siktar på spansk trofé

En dansk vinnarskalle, två färska rookies och en sydafrikan som drömmer om Augusta. Där har ni några huvudpersoner i dramat Open de Andalucia då två akter återstår.

Text: Henrik Lenngren • 2010-03-26 Uppdaterad 2010-03-26

Relaterade länkar

Lawrie leder på ”Regnkusten” (Artikel om torsdagens rond)

Aktuell resultatlista

Prispengar

Svenska resultat

27) Michael Jonzon, -3

40) Steven Jeppesen, -2

65) Alexander Norén och Niclas Fasth, par

——– CUT ——– 

83) Christian Nilsson och Fredrik Ohlsson, +1

96) Mikael Lundberg, +2

106) Jarmo Sandelin, Peter Hedblom och Patrik Sjöland, +3

119) Johan Edfors och Fredrik Andersson Hed, +4

135) Martin Erlandsson, +7

-) Oskar Henningsson, bröt på grund av bihåleinflammation.

Kusten gjorde tillfälligt skäl för sitt varumärke när solen på fredagen återvände till Málaga. Bland morgongrupperna peggade somliga – exempelvis Thomas Aiken – upp med mössor trädda över huvudena, men i takt med att det gula aggregatet kopplades på och de vita molnslöjorna på himlen lättade kom pikétröjorna fram.

En 21-årig doldis med en röd tröja hade mest anledning att skina ikapp med solen. Rookien Sam Hutsby – tvåa i höstens tourkval – rullade i birdies från alla möjliga och motstånd. Totalt blev det nio stycken och -7 för dagen.

– Jag har träffat många fairways och känt mig trygg och säker från tee, sa Hutsby efteråt.

– De senaste månaderna har varit hektiska. Jag spelade inte alls mycket i februari så det är fantastiskt att vara tillbaka på leaderboarden igen.

Ytterligare två spelare signerade scorekorten för 63 slag för delat banrekord på Paradors nedkortade par 70-bana. Dels Louis Oosthuizen (delad ledare), som är i desperat av en topplacering för att med hjälp av världsrankingen ta plats i US Masters, dels James Morrison. Under sitt magiska varv sänkte den senare ett bunkerslag och två chippar. Ingen dålig utdelning för britten som liksom Hutsby är rookie och som i lokala kretsar länge ansetts vara en naturbegåvning. Morrison började spela golf vid 16 års ålder och tog sin första lektion som 20-åring. När han gav sporten en ordentlig chans sänkte han sin handicap från 18 till scratch på tio månader.

Svag svensk utdelning

Med blågula glasögon erbjöd resultatlistan ingen munter läsning. Av 14 svenskar klarade fyra av dem kvalgränsen. Michael Jonzon är totalt -3 och huserar på 27:e plats.

Skandinaviska kollegan Sören Kjeldsen har däremot slagläge inför helgens avslutningsronder. Med många danska landsmän kring repen hade Kjeldsen flera anledningar att uppskattande vinkla sin svarta skärmkeps i riktning mot publikleden.

– Jag kanske ser avslappnad ut på banan – men så avslappnad känner jag mig inte. Det var tufft i dag och det var kallt tidigt i morse, så bollen flög inte så långt. Men koncentrationen och mitt fokus har varit utmärkt, sa dansken.

I fjol vann han Open de Andalucia i Sevilla.

I helgen tar tredjeplacerade Sören Kjeldsen upp jakten på en äkta dubbel.


Text: Henrik Lenngren • 2010-03-26
FöljaNyheter
Rulla till toppen