PGA Championship – Final Round

Blogg

Sju oförglömliga händelser från årets majors

Det återstår åtta långa månader innan vi får njuta av en majortävling igen. Men misströsta inte, här är sju minnen från årets tävlingar att njuta av.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-02 Uppdaterad 2016-08-02

Oosthuizens HIO

Louis Oosthuizen slag på det 16:e hålet på Augusta National är antagligen årets mest spektakulära golfslag alla kategorier. Oosthuizens spelkamrat J.B. Holmes slog ut först på den klassiska par trean och hans boll stannade cirka en meter från flaggan. Med hjälp av J.B. Holmes boll lyckades sedan Oosthuizen göra HIO.

 


Ernie Els sju-putt

”The Big Easy” fick allt annat än en smakstart på US Masters. Sydafrikanen slog till med en sju-putt på den första greenen. Det skär i hjärtat att se bollen smita förbi hålet gång på gång. Els pratade senare öppet om sina problem med puttingen.

 


Spieths kollaps de sista nio hålen av US Masters

Jordan Spieth spelade suverän golf under US Masters 2015 och kunde räkna hem sin första majorseger. Med nio hål kvar av årets US Masters ledde den då 22-åriga amerikanen med fem slag och allt talade för att hanskulle ta hem tävlingen för andra året i rad. Då kom tappet. Spieth gjorde bogey på både hål 11 och 12 och sedan kvadrupel-bogey på 13 efter att ha slagit två bollar i vattnet.

Dustin Johnson och USGAs tveksamma agerande

Dustin Johnsons boll rubbades ur sitt läge på det femte hålet men domaren som gick med Johnson valde att inte ge någon plikt och spelet fortsatte. På tolfte tee fick Johnson dock reda på att att han kanske skulle få ett slags plikt efter tävlingen. Efter tävlingen tilldelades Dustin Johnson ett slags plikt men då han redan vunnit tävlingen med fyra slags marginal.

 


Duellen mellan Stenson och Mickelson

Sällan har en major avgjorts med en så episk duell som när Phil Mickelson och Henrik Stenson slogs om segern i The Open. De båda turades om att ha ledningen men efter en otroligt stark avslutning lyckades Stenson knipa segern. Både Jack Nicklaus och Tom Wattson berättade att de höll årets avslutning över deras berömda ”The Duel in the sun”, stora ord som säger en del om nivån.

Sju oförglömliga händelser från årets majors

Äntligen fick Sverige sin första majorsegrare på herrsidan

Göran Zachrisson rördes till tårar, Phil Mickelson berättade att han aldrig spelat bättre utan att vinna och Jack Nicklaus hyllade Stensons spel som det bästa någonsin. Henrik Stenson var med andra ord en värdig segrare av årets The Open Championship.

Sju oförglömliga händelser från årets majors

Fyra olika vinnare som aldrig vunnit en major tidigare

När Jimmy Walker slog i den avgörande putten på PGA Championship stod det klart att ingen av årets fyra majorvinnare tidigare vunnit en major, det är femte gången genom tidigare som det händer.

Vinnarna av årets majors:

Danny Willet, US Masters.

Dustin Johnson, US Open.

Henrik Stenson, The Open Championship.

Jimmy Walker, PGA Championship.

 


Text: Erik Hallberg • 2016-08-02
BloggPGA ChampionshipThe OpenUS MastersUS Open
Rulla till toppen