Marathon Classic Presented By Owens Corning And O-I – Round Two

Blogg

Lindberg om banan: ”En mix av Tylösand och Barsebäck”

Årets Womens British Open spelas på Woburn, vilket inte är en typisk linksbana. Men det är något som passar Pernilla Lindberg perfekt.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-28 Uppdaterad 2016-07-28
Lindberg om banan: ”En mix av Tylösand och Barsebäck”

OS-golfaren Pernilla Lindberg är redo för årets Womens British Open. Hennes tränare är med henne den här veckan i England, vilket ska ge bättre resultat.

– Det känns som att formen är på rätt väg. Det bra spelet finns här, nu ska jag bara gå ut och lita på allt, säger Pernilla Lindberg till svenskgolf.se/wp

– Min tränare är på plats den här veckan så vi har haft ett par bra pass i början av veckan.

Årets tävling skiljer sig en hel del från fjolårets upplaga på svåra linksbanan Turnberry. Istället spelas tävlingen på Woburn, som har en helt annan karaktär. Det är något som Pernilla Lindberg gillar.

– Det är ingen typisk British Open-bana. Jag och min tränare beskrev den som en mix av Tylösanf och Barsebäck. Det är höga tallar, ganska breda fairways och stora greener.

– Men jag tycker att den passar mitt spel bra då den har en mer amerikansk karaktär. Det är ju vad jag är van vid numera, säger Lindberg.

Förutom ett startfält fullt av stjärnor och en tävling av större dignitet, kommer järnslagen vara en utmaning.

– Det gäller att hitta rätt på de undulerade greenerna. Och eftersom de är så stora måste man slå järnen tillräckligt bra för att hitta nära pinnen.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-28
BloggLPGA TourPernilla LindbergTournyttWomen's British Open
Scroll to Top