PGA Championship – Preview Day 2

Blogg

Henrik Stenson fokuserar på att hitta sitt spel

Henrik Stenson har haft ett tätt schema sedan The Open-segern på Royal Troon. Nu hoppas han kunna fokusera på sitt eget spel i årets sista major.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-27 Uppdaterad 2016-07-27
Henrik Stenson fokuserar på att hitta sitt spel

För mindre än två veckor sedan tog Henrik Stenson hem Sveriges första majorseger på herrsidan någonsin. Efter det har han haft fullt upp trots ledighet och nu handlar det om att hitta tillbaka till sitt eget spel.

– Det gäller att jag inte missar de små detaljerna i mitt spel för att kunna spela bra golf. Exakt hur det ska gå till vet jag inte, då jag inte varit i den här situationen tidigare. Så jag antar att vi får göra det bästa vi kan, sa Stenson.

Sedan segern på Royal Troon har Stenson haft en hel del att göra, och många han har fått motta flera fina gratulationer. Men nu menar han att det är en ny tävling och nya mål måste sättas.

– På inspelsvarvet i dag lämnade jag en putt kort och hörde hur någon i publiken skrek “spelar din man golf?”. Så jag antar att man inte är uppe på den där piedestalen alltför länge.

För att vinna på Baltusrol kommer Henrik Stenson behöva vara på en hel del fairways, enligt honom själv.

– Jag kommer att spela en hel del fairway-woods från tee den här veckan. Det är viktig att hamna på fairway. Det är en hel del långa par 4-hål här, vilket passar mig väldigt bra.

På grund av OS har säsongens schema förändrats. Och att spela en major bara två veckor efter den senaste är både bra och dåligt, menar Stenson.

– En vecka till emellan hade varit bra. Men samtidigt, när man har momentum och spelar bra är det kanske inte så dumt att börja spela direkt igen. Så det är väl lite av båda delarna.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-27
BloggHenrik StensonPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top