Lydia Ko-pplar greppet
Världsettan Lydia Ko har gett sig själv ett fint läge att ta årets första seger i Kia Classic // Foto: Getty Images

Lydia Ko-pplar greppet

Under tredje dagen tog världsettan Lydia Ko tag i taktpinnen.
Hon leder med tre slag inför sista ronden.

Världsettan har hittills inte lyckats vinna under 2016. Hon blev tvåa i senaste tävlingen och har tre topp tio, nu leder hon inför sista ronden med tre slag.

– Det är inte så ofta man gör men jag leder hellre med tre än ligger tre efter såklart, sa Ko efter sin andra raka bogeyfria 67:a i Kia Classic.

18-åringen har redan hunnit med tio segrar på LPGA varav fem ifjol. Tio gånger har hon också haft ledningen inför sista ronden men "bara" vunnit vid fyra av dessa tillfällen.

Inför sista ronden jagas hon i första hand av amerikanskan Brittany Lang och sydkoreanskorna Jenny Shin och Sung Hyun Park, trion är tre slag bakom.

Ytterligare ett slag efter finns världstvåan Inbee Park.

Bästa svenska är Anna Nordqvist som delar 18:e plats efter ronder på 72-68-71. Anna är nio slag bakom Ko. Pernnilla Lindberg har haft 73-72-70 och är nöjd med sin inställning den här veckan.

– Scoren har tyvärr varit alldeles för svajig och det har varit på grund av många icke-karakteristiska puttar som jag missat. Men jag har haft otroligt bra tålamod och fått mycket utdelning tack vare att jag hållit huvudet högt.

Lindberg delar 40:e plats, 13 slag bakom Ko.

Ställningen

 

 

Ko tar årets första seger
Ja
8
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!