Rory ryckte på Doral
En bogeyfri rond på 68 slag lyfte Rory till en treslagsledning på Doral //Foto: Getty Images

Rory ryckte på Doral

Enda spelaren utan att tappa slag.
Rory har kopplat greppet om sin tredje WGC-titel.

Nordirländaren Rory McIlroy kommer att vara ett jagat byte då Cadillac Championship avgörs på söndagen. Under tredje ronden ryckte 26-åringen från Holywoood åt sig en treslagsledning och han var ensam i fältet att inte tappa slag under en dag då vinden växlade och vände och vred sig. 

– Det är min första bogeyfria rond i år och att göra det på en sån här bana under de här omständigheterna är väldigt skönt, sa McIlroy efter sin 68:a.

Efter att ha varit missnöjd med sin puttning under en längre period valde McIlroy att börja putta crosshanded med vänsterhanden nedanför den högra inför veckan. Och redan nu börjar det kännas naturligt för honom. Under tredje ronden satte han en hel del bra parputtar från en till två meter på det där självklara sättet som han gör när han har bra självförtroende på greenerna.

– Det är det som saknats de tre, fyra senaste tävlingarna. Mitt långa spel har varit ganska bra men jag har gjort för många misstag och mentala felbeslut. Mitt närspel har jag behövt jobba med och idag betalade det sig.

Tre slag bakom sig inför söndagen har han Adam Scott och Dustin Johnson. Det är inga lättviktare som jagar och Rory vill inte falla ifrån som han gjorde på Torrey Pines tidigare i år då han avslutade med 75 slag efter att ha haft tätkänning inför avslutningen.

– Jag brukar vilja ha en seger innanför bältet inför Masters och jag hoppas kunna lyckas med det. Det är 18 långa hål kvar här på en bana som verkligen ställer frågor till dig. Jag måste fortsätta att utnyttja de enkla hålen samtidigt som jag spelar smart där det kan hända saker.

Om han håller undan på söndagen så blir han den tredje spelare i historien att nå tolv segrar innan 27 års ålder. De två som tidigare lyckats med det är Jack Nicklaus och Tiger Woods.

– Det är klart att jag är medveten om det och det är en ära att ens nämnas i samma sammanhang som dem. Men jag ska fookusera på vad jag måste göra så får det komma naturligt.

Fem slag bakom finns också formstarke veteranen Phil Mickelson som gick runt på 70 slag tredje dagen. Phil kom tillbaks bra efter en misslyckad avslutning andra ronden.

– Ja, hade en ganska tråkig rond idag. Gjorde inte många birdies och inte så många misstag heller. I morgon måste jag gå ut och göra många birdies och sätta press på spelarna efter mig. Om jag tvingar dem att göra birdies så kan det komma misstag, det är min chans, sa Mickelson efter ronden.

Svenskarna hade en lite tyngre dag på jobbet. Henrik Stenson slog utslaget i vattnet på fyran och tvingades ta en sjua på hålet efter ett svårt bunkerslag och hittade också vattnet på tian med dubbel som resultat. Fem birdies räddade en del men det blev 76 slag i kortet och en delad 33:e plats inför sista ronden..

David Lingmerth noterade 75 slag och är delad 52:a medan Kristoffer Broberg gick runt på 80 skott och är på 64:e plats.

Ställningen

Se Rorys uppvärmningsrutin nedanför

Rory håller undan
Ja
46
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!