Då gör John Daly debut på Champions Tour
John Daly har inte vunnit på PGA Tour sedan 2004. Nu vill han lyckas bättre på Champions Tour. // Foto: Getty Images/ Ross Kinnaird.

Då gör John Daly debut på Champions Tour

John Daly fyller snart 50 år. Det innebär att han får spela på Champions Tour och nu är det officiellt när han debuterar.

John Dalys födelsedag närmar sig. Den 28 april fyller den långtslående amerikanen 50 år och det innebär att han får spela på den amerikanska seniortouren – Champions Tour.

Nu är det klart att han ska debutera den sjätte maj i Insperity Invitational i Houston, Texas.

Den tvåfaldige majorvinnaren ser fram emot tävlingen.

– För mig har det varit sju år sedan jag hade ett bra schema. Min golf har inte varit jättebra, men jag har jobbat väldigt hårt den senaste tiden och jag ser fram emot att spela med det nya schema som Champions Tour ger mig, säger John Daly till Golf channel.

John Daly, som senast vann på PGA Tour 2004, har den senaste tiden förlitat sig på inbjudningar från olika tävlingssponsorer och hoppas att Champions Tours format passar honom bättre.

54 hål och tävling utan någon cut ska enligt honom själv göra att han kan fortsätta vara aggressiv från tee. I de senaste tio PGA Tour-tävlingarna har John Daly bara fått spela lördag–söndag vid två tillfällen.

– Jag hade hellre slutat femma eller sexa och undvika att spela konservativt för att bevaka en andraplats, säger Daly.

– Jag har alltid varit en spelare som spelat för en vinna och är beredd att offra några platser för att fortsätta vara det.

John Daly, som kanske främst är känd för sina långa drives, hävdar att han inte tappat speciellt mycket i sitt långa spel och ser fram emot att debutera på touren för de lite äldre spelarna.

Och Texas är en av "Long Johns" favoritplatser att spela på.

– Det är alltid många supportrar i Texas. Förhoppningsvis kan jag och de andra spelarna ge dem en härlig stund på golfbanan och underhålla dem, säger John Daly.

John Daly har den senaste tiden varit inblandad i en del saker som inte har så mycket med sporten att göra.

Bland annat har en dokumentärfilm spelats in med honom i huvudrollen.

Dessutom har han startat upp en restaurangkedja. 

Om karriären får en nystart på Champions Tour återstår att se.

 

Vilket är ditt favoritminne med John Daly?

Skriv en kommentar!

Legen... wait for it... Daly!
Ja
12
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!