Broberg redo inför USA-debuten

Broberg redo inför USA-debuten
Kristoffer Broberg ska i veckan spela sin första tävling i USA – någonsin. //Foto: Getty Images/Ross Kinnaird

Trots att Kristoffer Broberg är en rutinerad golfare bland de 70 bästa i världen har han aldrig tävlat i USA. I helgen debuterar han på amerikansk mark.

Kristoffer Broberg är senaste svenske segraren på European Tour. I veckan ska han debutera i World Golf Championships-eventet, Cadillac Championship på Trump National Doral i Miami, Florida.

Tävlingen är Kristoffer Brobergs första i USA och han har bara varit i landet en gång tidigare.

– Min flickvän (Camilla Lennarth, som spelar på Ladies european Tour) spelade en kvaltävling till LPGA Tour på Daytona Beach för ett par år sedan. Men det här är min andra vecka jag befinner mig i landet. Så allt är nytt för mig och den här tävlingen känns otrolig, säger Kristoffer Broberg till Europatourens hemsida.

– Jag pratade med Alexander Norén när han var hemma i Sverige och han berättade att man måste vara ganska smart runt den här banan. Att man inte ska vara för aggressiv, utan snarare taktisk.

Broberg spelade under tisdagen sina första nio hål på Doral och han tror att vinden kommer vara en stor faktor.

– Jag spelade nio hål i dag och den är tuff, men inte för svår. Det svåra med den här banan kommer att vara vinden. Men när jag spelade den utan att vinden var en faktor så var det inte så dumt.

– Men det gäller att kunna slå bollen långt, speciellt på hål 18. Där slog jag en helt okej drive och sedan en järnfyra för att nå in på green, säger Kristoffer Broberg.

Här är ett klipp som visar några av historiens bästa slag på Doral.

Vad tror ni om Kristoffer Brobergs chanser?

Broberg har chansen att vinna!
Ja
59
97
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.