Lexi suverän i Thailand

Lexi suverän i Thailand

Iskall putter bromsade Lindberg

Det blev inte helt oväntat amerikanskan Lexi Thompson som vann Honda LPGA Thailand. Den 21-åriga långtslående storstjärnan släppte ingen i närheten och när hon gjorde eagle på det tionde hålet för att gå till 19 under par var segern i princip klar.

Segern var nummer sju på LPGA för Thompson och den innebar också att hon nu är den högst rankade amerikanska spelaren på världsrankingen. Hon övertog den äran från Stacy Lewis och Thompson blev den blott sjätte amerikanska spelaren att vara högst rankad sedan damernas nya världsranking infördes 2006.

– Det betyder hur mycket som helst för mig. Jag representerar inte bara mig själv utan också mitt land och speciellt ett sånt här speciellt år med Olympiska spel. Men jag kan bara fokusera på mitt spel och att bli bättre och jag är tacksam och lycklig över att kunna få spela golf och hålla på med det jag älskar allra mest, sa en mycket lycklig segrare.

För svensk del blev det en lite halvkämpig avslutning för både Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist. Båda blev tre över ganska tidigt i sina respektive ronder men bet tillbaks och tog varsin respektabel placering. Lindberg slutade på delad 16:e meda Nordqvist slutade delad 18:e.

– Spelet var minst lika stabilt idag men tyvärr var min putter kall idag. Men det var jättepositivt att mitt spel från tee till green var så stabilt hela dagen igen. Puttningen brukar vara min starkaste sida så det finns mycket positivt att ta med sig. Självklart önskar jag att jag hade haft ett bättre avslutningsvarv men är ändå nöjd att mycket var så positivt den här veckan, berättar Lindberg för Svensk Golf.

Lindberg avancerade från plats 88 till 53 på LPGA:s penninglista Race to CME Globe medan Anna Nordqvist föll från åttonde till tionde plats.

Slutresultat

Se hur kompisarna sprutar ner segraren på sista green

Lexi har potential att bli världsetta
Ja
17
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!