Bogeyfri Lindberg i toppstriden

Bogeyfri Lindberg i toppstriden

"Bra tålamod hela dagen"

Efter 13 raka par fick Pernilla Lindberg äntligen notera en birdie på Siam Country Club. Sedan blev det ytterligare en på näst sista hålet och i ett mycket snyggt scorekort kunde Lindberg sätta sin kråka under 70 slag.

– Spelet var stabilt idag igen. Jag träffade många greener men ofta ganska långt ifrån pinnen och eftersom greenerna är riktigt snabba så jag var nöjd med många av mina tvåputtar, berättar Lindberg för Svensk Golf från Thailand.

– Med bra tålamod hela dagen så trillade det ändå i ett par stycken mot slutet.

Med sina fem under par totalt är hon fyra bakom ledande sydkoreanskan Amy Yang och har bra chans att ta årets hittills bästa placering. Så här långt har Lindberg en delad 54:e plats från Bahamas som bäst.

Yang hade det tufft inledningsvis andra dagen men kom tillbaks och noterade 69 slag. Hon försvarar sin titel från förra året och gör det bra så här långt.

– Jag gjorde två raka bogeys och spelade inte bra i början, men jag tog mig genom det och är nöjd med dagen, sa hon.

Anna Nordqvist fick en tung start andra roonden med en tidig bogey följd av en dubbel på fyran. När spelet sedan började stämma till så hände det inte mycket på greenerna och Nordqvist fick nöja sig med en 75:a andra dagen. Hon är delad 34:a inför helgen på par totalt.

Ställningen 

Pernilla Lindberg tar minst en topp-tio
Ja
12
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!